FOTO: Dječja olimpijada održana u Trnovcu

VV | 23.7.2017. u 18:34h | Objavljeno u Našim krajem

U organizaciji Udruge „Ulični plesači“ iz općine Trnovec Bartolovečki, i same Općine Trnovec Bartolovečki, koja je organizacijski i financijski sudjelovala u pripremi manifestacije, ove je subote u Bartolovcu održana 3. Dječja olimpijada za djevojčice i dječake. Riječ je o manifestaciji namijenjenoj djeci osnovnoškolskog uzrasta, a natjecanje je okupilo 13 ekipa što je praktički na razini prošle godine kada je bilo prijavljenih 15 ekipa. Premijerno izdanje Dječje olimpijade 2015. okupilo je osam ekipa.

Samo natjecanje imalo je osam disciplina: nošenju jaja u žlici, preskakanje vijače trčeći, štafetu, skakanju u vreći, prenošenju vode u grabilici, hodanju u paru zavezanih nogu, gađanju loptom s mjesta u gol te na posljetku povlačenje užeta.

Ovogodišnji pobjednik je ekipa "Piceki" sastavljena od članova Udruge "Ulični plesači". Drugoplasirana je ekipa SD Bartolovec dok je na trećem mjestu završila ekipa "Kopakabana" Trnovec.

Inače, bit je to prava mala olimpijada budući je prije natjecanja održano službeno otvorenje, odnosno paljenje mini baklje i mimohod natjecatelja te podizanje službene zastave.
Dodajmo i da je u sklopu Olimpijade po prvi puta održan turnir u odbojci na pijesku. Natjecalo se 12 ekipa, a pobjednik premijernog turnira je ekipa "Kopakabana". Drugi su "Ulični plesači" iz Bartolovca, a treći ekipa "New Traford".