KRAJ MUKAMA GRAĐANA Asfaltira se dio cesta oštećenih u aglomeracijskim radovima Foto: B. Težak

KRAJ MUKAMA GRAĐANA Asfaltira se dio cesta oštećenih u aglomeracijskim radovima

Grad Ivanec/vv | 3.11.2023. u 16:14h | Objavljeno u Našim krajem

Ceste i dionice u kojima ide i rekonstrukcija vodovoda, bit će asfaltirane tijekom 2024.

Proteklih je dana počelo dugo očekivano asfaltiranje dijela prometnica koje su teško oštećene u aglomeracijskim radovima na području grada Ivanca. Obnova prometnica počela je u Ulici A. Cesarca, asfaltiranjem dionice na potezu od grobne kuće do Ulice žrtava hrvatskih domovinskih ratova, koja je neuređena stajala više od godinu dana.

Veliko je to olakšanje i kraj muka ponajprije za stanare (kojima su kiše i bujice iz strme Cesarčeve ulice pred kuće i ograde nosile šljunak i kamenje, a o problemima u prometu, prašini i šteti na vozilima da se i ne govori), ali i za sve ostale građane koji napokon svojim vozilima mogu normalno prići groblju i grobnoj kući.

Asfaltiran je i odvojak Malezove ulice od Stanice za tehnički pregled vozila prema Ribičkom domu, a nakon Svih svetih i dionica Nazorove ul. od Ivkoma prema WE-Kr-u. U najavi je i asfaltiranje ivanečkih ulica Kozjak i Pahinsko te pojedinih odvojaka u Punikvama (Melinje, Šikad) i u Ivanečkom Naselju, a nakon toga i niza drugih dionica širom grada.

S obzirom nezadovoljstvo građana neuređenim i loše održavanim prometnicama od strane izvođača aglomeracijskih radova, Grad Ivanec zatražio je od Ivkom voda Ivanec kao investitora, da s izvođačima dogovori dinamiku njihove obnove i sanacije te da Gradu dostavi popis gradskih nerazvrstanih cesta, ulica i dionica koje će se prioritetno sanirati do kraja ove godine.

Također, da dostavi i popis onih ulica u kojima su aglomeracijski radovi već obavljeni, ali u kojima ide još i rekonstrukcija vodovoda, a koje su u planu za asfaltiranje tijekom 2024. godine.

Detaljan popis jednih i drugih dionica dostupan je na web stranici Grada Ivanca.

Pošto su u aglomeracijskim radovima teško oštećene i dionice cesta kojima upravlja ŽUC, čim ŽUC dostavi uvjete, objavit će se i dinamika sanacije županijskih prometnica.

asfaltiranje4-cesarceva-251023.jpg

asfalt-ribicki_dom-261023.jpg