Na OPG-u u Lužanu Biškupečkom nude odmor na otvorenom uz domaće životinje

| 17.7.2017. u 17:16h | Objavljeno u Aktualno

U naselju Lužanu Biškupečkom, udaljenom tek desetak minuta od centra Varaždina, nalazi se OPG Lukač u vlasništvu mladog bračnog para Nikoline (28) i Josipa Lukač (32).

Prije tri godine odlučili su registrirati obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo i svoj život posvetiti domaćim životinjama. Danas na svom OPG-u nude kvalitetan odmor na otvorenom, uz domaće životinje, a organiziraju i rođendane za djecu.

- Uz redovan posao od čije plaće nismo mogli živjeti, odlučili smo hraniti domaće piliće te ih prodavati na kućnom pragu. S vremenom smo nabavili i magarca te nekoliko koza i ovaca pa su nam ljudi počeli dolaziti u razgledavanje životinja, a kako se ideja razvijala, napustio sam svoje radno mjesto i potpuno se okrenuo razvijanju ponude na OPG-u - započeo je svoju poslovnu priču Josip, dodajući da se prekretnica dogodila kada im je došao par koji su nakon razgledavanja njihova imanja na Facebooku napisali pohvale i preporuke, nakon čega ih je posjetilo više od 3.000 ljudi!

 Mladi bračni par Lukač s vremenom je nabavio i druge životinje, tako da se sada na posjedu od 35.000 kvadrata slobodno šeću brojne, isključivo hrvatske autohtone, pasmine.

- Imamo primorskodinarskog magarca, ličku bušu, svinje, hrvatsku šarenu kozu, dravske guske, kokoši hrvatice, domaće zečeve, zagorske purane, ovce, dalmatinsku pramenku i hrvatskog jahačkog ponija kojih je inače u Hrvatskoj samo osmero, ali i kornjače - navodi Josip, koji dodaje da im je u planu nabaviti i slavonsku crnu svinju te ostale hrvatske autohtone životinje...

Cijelu priču o OPG-u Lukač čitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u