Poziv za prijavu na natjecanje mladih folklornih koreografa "Se tanca"

VV | 20.6.2023. u 18:30h | Objavljeno u Društvo

Pozivaju se svi folklorni koreografi rođeni 1995. godine i mlađi da se prijave na natjecanje mladih folklornih koreografa. Natjecanje se organizira s ciljem popularizacije folklorne umjetnosti i tradicijske kulture među mladima i željom da se mladi plesači okušaju u kreativnom stvaranju novih umjetničkih djela. Zahvaljujući natjecanju zadnjih nekoliko godina afirmirala su se neka nova imena na hrvatskoj folklornoj sceni.

Ovogodišnje 13. izdanje festivala "Se tanca? Tanca se!" s natjecanjem mladih folklornih koreografa održava se u subotu,15. srpnja, s početkom u 17:00. Zadnji dan za prijave je 1. srpanj. 

Na Festival se mogu se prijaviti samo natjecatelji do 28 godina starosti. Prema propozicijama Festivala koreografije ne smiju biti kraće od 3 minute ni dulje od 7 minuta. Prijave treba slati na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili poštom na
adresu Vukovarska 11, Varaždin.

U prijavi treba navesti naziv i kratki opis koreografije, ime koreografa s kratkim životopisom, adresu, tel. i e-mail adresu natjecatelja, ukupan broj izvođača, te naziv izvođača, ansambla ili KUD-a koji će izvesti koreografiju. Uz prijavu se može poslati i snimka ili kinetogram koreografije.

Natjecatelje će ocjenjivati stručno povjerenstvo. Festival se održava pod pokroviteljstvom X-Working GmbH, a za najuspješnije natjecatelje predviđene su prigodne nagrade.