III. osnovna škola je sigurna škola, a imaju i potvrdu! Foto: III. OŠ Varaždin

III. osnovna škola je sigurna škola, a imaju i potvrdu!

VV | 5.7.2023. u 18:00h | Objavljeno u Društvo

Svi učenici, razrednici te stručni suradnici III. osnovne škole Varaždin su se ove godine uključili u projekt Hrvatskog crvenog križa “Sigurnija škola”.

- Cilj projekta “Sigurnije škole i vrtići” je poboljšati znanje i ojačati kompetencije učenika u osnovnim školama i djece u vrtićima te njihovih učitelja i odgojitelja za teme pripreme za izvanredne situacije, prve pomoći, psihosocijalne podrške i sigurnosti u školama i vrtićima - izvijestili su iz te škole.

Kako bi dobili certifikat “Sigurnija škola”, morali su prikupiti 20 bodova tijekom tekuće školske godine.

- Bodovi su se prikupljali provođenjem radionica, predavanja te vježbi (vježba evakuacije). Radionice su provodili razrednici, psihologinja Janja Bišćević i pedagoginja Valentina Habunek Mrazović, a vježbu evakuacije vodilo je DVD Biškupec kojemu ovim putem zahvaljujemo na suradnji. Škola je prikupila 22 boda te je time dobila oznaku "Sigurnija škola“ za šk. god 2022./2023. Sljedeće godine nastavljamo s provođenjem ovog projekta kako bi i dalje nastavljali podizati razinu sigurnosti naše škole - poručuju iz III. osnovne škole Varaždin.

Označeno u