ZELENA ENERGETSKA ZADRUGA Uključite se u grupnu nabavu solara do 25. siječnja i ostvarite uštede!

MGA | 22.1.2024. u 09:52h | Objavljeno u Aktualno

Preko 200 pojedinaca, obrta i tvrtki iskazalo je dosad interes za sudjelovanjem u grupnoj nabavi solarnih elektrana preko poziva Zelene energetske zadruge (ZEZ) koji su krajem prošle godine pokrenuli putem svog neprofitnog servisa "Na sunčanoj strani". Osim ušteda, ZEZ-ov servis "Na sunčanoj strani" će sudionicima grupne nabave pružiti stručnu savjetodavnu i tehničku podršku u svim fazama ugradnje elektrane, ali i pri eventualnim prijavama na novi javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za sufinanciranje troškova elektrane. Poziv za sudjelovanje u ovom izdanju grupne nabave otvoren je do 25. siječnja, a prijave se vrše putem registracijskog obrasca.

Grupna nabava ZEZ-ovog servisa “Na sunčanoj strani” podrazumijeva nabavu opreme i usluge ugradnje solarne elektrane. U suradnji s partnerskim instalaterima solarnih elektrana, servis sudionicima nudi tri opcije nabave koje se razlikuju u kategoriji kvalitete, rokovima jamstva proizvođača nakon ugradnje te cijeni opreme.

- Proces grupne nabave pokrenuli smo s ciljem da svima koji se 'bore' s razumijevanjem ponuda za opremu, izborom instalatera, osiguranjem termina ugradnje, promjenama u cijenama i drugim aktualnostima na tržištu, proces realizacije solarne elektrane učinimo bržim, jednostavnijim i isplativijim - pojasnila je Veselina Harabajs, voditeljica poslovnog razvoja u Zelenoj energetskoj zadruzi.

Konačna količina opreme i konačan broj sudionika grupne nabave odredit će popust koji će sudionici ostvariti sudjelovanjem u ovakvom procesu realizacije solarne elektrane, a cilja se ostvariti barem 15 % popusta na tržišne cijene. Sudionicima grupne nabave na raspolaganju su i dodatne pogodnosti poput popusta od 50 % na izradu glavnog projekta solarne elektrane, brzih termina ugradnje te tehničke i savjetodavne podrške u realizaciji solarne elektrane stručnog tima servisa “Na sunčanoj strani”, uključujući i pomoć pri prijavi za subvencije za solarne elektrane Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koje su najavljene za kraj veljače.

- Poziv Fonda će biti jedinstvena prilika za građane iz cijele Hrvatske da osiguraju 50 % sufinanciranja solarne elektrane, a moguće ju je kombinirati s našom grupnom nabavom solarnih elektrana te tako osigurati i do 65 % manji trošak realizacije solarne elektrane! Uključite se u grupnu nabavu do 25. siječnja, osigurajte sve pogodnosti koje ona uključuje te usput, uz našu podršku, pripremite cjelokupnu prijavu na Fond. Tako si maksimalno smanjujete trošak ulaganja u solarnu elektranu te skraćujete vrijeme povrata ulaganja - poručuje zainteresiranima Veselina Harabajs.

Poziv za sudjelovanje u grupnoj nabavi je otvoren do 25. siječnja 2024., a za sudjelovanje se zainteresirane fizičke i pravne osobe iz cijele Hrvatske mogu predbilježiti putem registracijskog obrasca.

Sve dodatne informacije o grupnoj nabavi moguće je saznati na web stranicama https://nasuncanojstrani.hr/, pozivom na broj 01 2090 404 ili slanjem upita na adresu elektroničke pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Zelene energetska zadruga (ZEZ) posljednjih 10 godina potiče razvoj građanske energije u Hrvatskoj, obnovljive energije u vlasništvu građana i lokalnih zajednica. ZEZ je jedan od nositelja prvih projekata građanske energije u Hrvatskoj “Križevački sunčani krovovi” i osnivač “Na sunčanoj strani”, neprofitnog servisa za podršku u realizaciji solarnih elektrana.