Zaklada Sv. Mihael raspisala natječaj za dodjelu sredstava u prevenciji kriminaliteta

M.P./Varaždinske vijesti | 31.1.2017. u 08:03h | Objavljeno u Aktualno

Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, koju je na inicijativu PU varaždinske osnovala Varaždinska županija, raspisala je drugi po redu javni poziv za dodjelu sredstava potpore za preventivne i nove projekte, programe, kampanje i aktivnosti koje se kontinuirano provode i prepoznate su kao učinkovite u prevenciji kriminaliteta.

Javni poziv sa svim detaljima prijave nalazi se na internetskim stranicama Varaždinske županije, a to je Zakladin drugi javni natječaj kroz koji će bit dodijeljene potpore u ukupnom iznosu do 30.000 kuna.

Upravitelj Zaklade i zamjenik župana Varaždinske županije Alen Kiš izrazio je zadovoljstvo što je Zaklada prikupila značajna sredstva za raspisivanje drugog ovakvog natječaja te nadu da će i ovaj put na natječaj stići kvalitetni projekti koji naglašavaju važnost prevencije.

-Zaklada Sveti Mihael prepoznata je u odmah početnoj fazi kao odličan projekt na području preventivnih aktivnosti, što potvrđuje Hrvatska velika nagrada sigurnosti u kategoriji inicijative godine na području sigurnosti lokalne i regionalne samouprave, kao i predstavljanje Zaklade kao primjera dobre prakse na velikom Zagreb urban security forumu. Pozivamo sve zainteresirane pojedince, udruge i institucije da se jave na raspisani poziv kroz koji će Zaklada poduprijeti projekte za dobrobit sigurnosti naših građana, primarno mladih ljudi. Prve dodijeljene potpore su pokazale da je dobar interes kod naših škola, kao i nekih udruga, a nekako su dominantni bili projekti iz sigurnosti u prometu. I ovaj natječaj ima ukupni fond od 30.000 kuna, a vjerujem da će taj iznos rasti u sljedećim natječajima - rekao je Kišić.

Naglasio je kako je jedini sigurni izvor financiranja Zaklade 15.000 kuna, dok se sve ostalo prikuplja kroz razne aktivnosti Zaklade, primjerice organiziranjem predstava u kojima Zakladi pomaže i njen prvi ambasador varaždinski glumac Jan Kerekeš, kao i donacijama tvrtki ili gradova i općina.

Prijavitelji mogu biti fizičke i pravne osobe, dok je rok za podnošenje prijava 15 dana od dana objave, odnosno do 14. veljače. Pri ocjenjivanju projekata prednost će imati projekti koji su fokusirani na projekte prevencije kriminaliteta kod mladih osoba.

Označeno u