Veleposlanik Hellbach i kod župana: Njemački investitori ulažu 170 mil. eura

MGA | 23.8.2023. u 12:45h | Objavljeno u Aktualno

Stričak priredio prijem za Hellbacha

Nakon razgovora s gradonačelnikom Varaždina Nevenom Bosiljem i njegovim zamjenikom Miroslavom Markovićem, njemački veleposlanik Christian Hellbach posjetio je i varaždinskog župana Anđelka Stričaka

Ovo je prvi službeni posjet veleposlanika SR Njemačke Varaždinu, a Njemačka je najveći vanjsko-trgovinski partner Grada Varaždina i Varaždinske županije. Nakon obilaska Varaždina veleposlanik je izrazio oduševljenje ljepotama i šarmom grada te istaknuo kako ovaj grad i županija imaju mnogo toga za pokazati na mnogobrojnim područjima, dok je župan Stričak naglasio da je Njemačka nama partnerska i prijateljska zemlja koja nam je bila velika pomoć prilikom osamostaljivanja i pridruživanja svim euroatlantskim asocijacijama.

Njemacki_veleposlanik_10.jpg

- Razgovarali smo i o našim brojnim sugrađanim koji rade u Njemačkoj, a ima ih podosta, te o gospodarstvu. Sve je više njemačkih investitora kod nas. Tijekom ove godine započinju dvije velike investicije vrijednosti oko 170 milijuna eura, a to su Metalna industrija Varaždin (MIV) i Knauf Insulation. Razgovor je bio prijateljski i koristan - naglasio je župan Stričak.

Uz župana prijemu su nazočili i Tanja Martinec, ravnateljica Zavoda za prostorno uređenje Varaždinske županije, Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove te Dragutin Vincek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dok je uz veleposlanika prisutna bio Igor Kolman, voditelj Odjela za odnose s javnošću Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke u Hrvatskoj.

Fotogalerija:

Njemacki_veleposlanik_24.jpg

Njemacki_veleposlanik_23.jpg

Njemacki_veleposlanik_19.jpg

Njemacki_veleposlanik_16.jpg

Njemacki_veleposlanik_8.jpg

Njemacki_veleposlanik_4.jpg

Njemacki_veleposlanik_2.jpg