FOTO Predsjednik Vlade Andrej Plenković sa suradnicima posjetio Knauf Insulation Novi Marof

Varaždinske vijesti | 1.9.2023. u 20:05h | Objavljeno u Aktualno

Premijer Plenković je imao priliku upoznati se s najnovijim tehnološkim dostignućima novomarofske kompanije, inovacijama, njenim rezultatima, budućim planovima, svim benefitima koje zaposlenici Knauf Insulationa imaju te razvojnim aktivnostima koje s njima provode i planiraju u budućnosti.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, danas je posjetio Knauf Insulation u Novom Marofu. Uz premijera Plenkovića bili su potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

U sklopu posjeta, premijer Plenković je imao priliku upoznati se s najnovijim tehnološkim dostignućima novomarofske kompanije, inovacijama, njenim rezultatima, budućim planovima, svim benefitima koje zaposlenici Knauf Insulationa imaju te razvojnim aktivnostima koje s njima provode i planiraju u budućnosti.

Direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić premijeru Plenkoviću predstavio je i nedavno najavljenu investiciju od 120 milijuna eura koja će modernizirati i povećati proizvodne kapacitete Knauf Insulationa te otvoriti najmanje 70 novih radnih mjesta u Novom Marofu.

"Radi se o investiciji u novu, održivu proizvodnu liniju koja uključuje inovativnu tehnologiju električnog taljenja. Radi se o projektu koji je dio unaprijed definirane strategije održivosti cjelokupne Knauf Insulation Grupe. Prema našem planu, postrojenje bi trebalo biti pušteno u rad u trećem kvartalu 2025. godine", rekao je direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić.

Posjet premijera Plenkovića predstavlja važan korak u dodatnom jačanju veza između državne i lokalne uprave i gospodarstva te potvrđuje predanost Vlade Republike Hrvatske u pružanju podrške inovativnim industrijskim sektorima i održivom gospodarskom rastu.

Iza novomarofske kompanije uspješno je poslovno razdoblje, unatoč svim izazovima na tržištu. Sve to rezultiralo je i činjenicom da je Knauf Insulation ostao među top 100 tvrtki koje su u prošloj godini ostvarile najveću vrijednost izvoza.

"Glavni uzrok tome je što proizvodimo tehničke izolacije koje imaju veću vrijednost pa se mogu izvoziti u bilo koji dio svijeta, a pogotovo Europe. Tako pored tradicionalno najvećih izvoznih tržišta poput Italije, Njemačke i Francuske, imamo i tržišta poput Skandinavije, Španjolske, Velike Britanije te dosta tržišta izvan Europe. U tom smjeru svakako nastavljamo i dalje", kazao je direktor Knauf Insulationa Novi Marof, Stjepan Mršić.

Knauf Insulation je ekspert za toplinske, zvučne i protupožarne izolacijske sustave Knauf Grupe, jednog od vodećih proizvođača građevinskog materijala. Svojim inovativnim proizvodima zadovoljavaju stalno rastuću potražnju za rješenjima koja štede energiju u zgradama i industriji, poboljšavaju sigurnost i povećavaju životnu udobnost.

Galerija slika