DRUGA STRANA Optuženi taekwondo majstor: Nisam pedofil niti sam za to osuđen

| 12.2.2018. u 12:53h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što sam već jednom prošao Kalvariju u gradu gdje sam prije živio, trudim se ne pokleknuti ovim, novi izazovima, te iako mi je ovo teže pada nego sve što sam prošao u ratu - nastojim nastaviti svakodnevni život jer mislim da tako mogu najbolje pokazati da uistinu nisam kriv, a ponajmanje da bježim iz grada u grad zbog nekakvih svojih niskih strasti, veli nam taekwondo majstor o kojem se proteklih dana pisalo kao o „osuđenom seksualnom prijestupniku koji uredno radi kao trener u osnovnoj školi“, „pedofilu koji vješto koristi slabosti postojećeg sustava“, treneru zbog kojeg su „roditelji u šoku“ i tome slično.

Upravo zahvaljujući roditeljima i mi smo došli do ovog dragovoljca i bivšeg pripadnika specijalnih snaga policije, koji je sudjelovao u domovinskom ratu od njegovih početaka pa do kraja. Međutim, nisu nas s njime povezali „zabrinuti“ roditelj, koji je navodno autor anonimnog pisma koje je potaknuo medijsku lavinu, već oni koji imaju samo riječi hvale njegov rad u vezi kojeg nisu imali baš nikakvih primjedbi. Dapače.

- Iskreno, ne čudi me to. U Varaždin nisam pobjegao, kako neki tvrde, već sam prije sedam godina pozvan jer tu nije bilo trenera WTF taekwondoa. Nikad nisam skrivao da sam prije više od deset godina imao slučaj koji je snažno utjecao na moj život i očigledno još utječe, iako i danas smatram da nisam kriv za ono što sam bio osuđen. Svima sam sve rekao, a roditelje sam pozvao da budu slobodno na treninzima i u svako vrijeme slobodne ukažu ima li kakvih problema, veli nam vidno potreseni tekwando majstor na čiji se rad u Varaždinu dosada nije čula niti jedna primjedba.

Borilačkom vještinom, kojom danas poučava male Varaždinske i Varaždince u sportskim dvoranama nekih osnovnih škola, bavi se još od ‘80 godina. Postizao je zapažene rezultate i osvajao nagrade, a njegovu je sportsku karijeru prekinuo rat pri čijem kraju završava školovanje za policajca.

Ipak, po završetku rata ne radi kao policajac, već se vraća sportu u kojem je bio jako dobar kao trener. Dokazuje i to da je u gradu u kojem je prije živio i imao obitelj na njegove treninge polazilo 400-ti - njak djece različitog uzrasta, koja su postizala odlične rezultate na natjecanjima. 

- Kola su počela za mene ići nizbrdo nakon jednog takvog na - tjecanja na kojem su od 28 medalja naši članovi osvojili 25...

Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u