Bosilj: Kakav dan! Počinje teći rok za uklanjanje bala, kreće pročistač i podvožnjak, kao i tribine u Hrašćici

| 16.1.2024. u 07:46h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što su ishođena potrebna jamstva zatražena zbog osiguranja potpunog financiranja, danas u 14 sati predstavnici Grada Varaždina, Zajednice ponuditelja, Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, zatim stručnog nadzora te ostali uključeni u trajno zbrinjavanje baliranog otpada odloženog u Brezju, službeno će označiti početak radova na uklanjanju i obradi bala otpada s ulaza u Varaždin.

-Potvrđeno je uvođenje u posao izvođača, koji će riješiti bale otpada u Brezju. Za 18 mjeseci više neće biti otpada u Brezju, naglašava varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.  

Iako se treći ponedjeljak u godini smatra najdepresivnijim danom u godini, kako dodaje, 15. siječnja donio je dobre vijesti za Varaždinke i Varaždince. Osim potvrde uvođenja u posao izvođača zbrinjavanja bala, varaždinski gradonačelnik  ukazuje na odluku DKOM-a kojom je odbijena žalba Strabaga i potvrđena ispravnost odluke o odabiru izvođača za pročistač na Aquacityu od tvrtke GH Holding d.o.o. iz Ljubljane (Slovenija), s ponudom od 38.898.500 eura (bez PDV-a, a s PDV-om 48.623.125 eura), koja je za pet milijuna Eura jeftinija od žalitelja Strabaga.

- Sva sredstva smo osigurali i Varkom i Bruno Ister mogu potpisati ugovor kojim će se nakon svih mahalojki prethodne vlasti, hapšenja EU Uskoka, poništavanja natječaja, …konačno Varaždin dobiti moderni pročistač otpadnih voda, a uz to i eliminirati neugodne mirise na Aquacityu, ukazuje Bosilj.

Uz ova dva kapitalna projekta, priprema se i treći. Nakon što je odbijena žalba na odabir projektanta, varaždinski gradonačelnik potpisao je ugovor s projektantima najvažnijeg, aktualnog prometnog projekta u Varaždinu, podvožnjaka Wiessertova-Supilova, koji uključuje i dva kružna toka kod Kućanske rampe i Željezničkog kolodvora.

-Za devet mjeseci ćemo imati građevinsku dozvolu! Nitko i ništa neće i ne može zaustaviti ovaj projekt i razvoj našeg grada, kao što nisu mogli zaustaviti ni bale, ni pročistač, poručuje Bosilj.

I to nije sve. Varaždinski gradonačelnik je potpisao sam ugovor za izgradnju tribine NK Varteks u Hrašćici.

-Time će naš grad dobiti još jedan vrhunski sportski objekt do nove nogometne sezone, najavljuje Bosilj,  koji najavljuje još dobri, zapravo, odličnih vijesti.