Zlatko Dalić još jednom ostvario neostvarivo, pobijedio Francuze s Hrvatskom

VV | 13.6.2022. u 22:39h | Objavljeno u Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija nikada u svojoj povijesti nije pobijedila Francusku u nekoj službenoj utakmici, to jest, sve do večerašnje utakmice na Stade de Francu u sklopu četvrtog kola Lige nacija. 

U dosadašnjih devet susreta, Hrvatska je protiv Francuske upisala čak šest poraza i svega tri remija, ali večeras je iz 10. pokušaja konačno osjetila slast slavlja protiv Francuske koja je u čak dva navrata, i to u polufinalu Svjetskog prvenstva 1998. godine i u finalu Svjetskog prvenstva 2018. godine, nanijela dosta bolne poraze i stala hrvatskoj reprezentaciji na putu prema zlatnoj medalji.

Hrvatska je u skupini A Lige nacija trenutno druga u poretku sa dvije pobjede te jednim remijem i porazom. Nakon šokantnog 3:0 poraza protiv Austrije u Osijeku, Hrvatska je prvo remizirala 1:1 protiv Francuske na Poljudu u Splitu, nakon toga je u Danskoj svladala istoimenog domaćina s 1:0, a istim rezultatom je danas svladana Francuska i to golom Luke Modrića već u 5. minuti susreta iz kaznenog udarca.

Ovo je još samo još jedan od mnogih uspjeha reprezentacije pod trenerskom palicom Zlatka Dalića koji će vjerojatno do kraja svoje izborničke karijere i najvećim skepticima i kritičarima postati najbolji izbornik u povijesti hrvatske reprezentacije, ako to već nije.