Početak nove sezone u Prvoj ligi prolongiran je za tjedan dana, a Grafičar će u 1. kolu ugostiti momčad Rudeša Foto: Krešimir Đurić

Zbog odustajanja dva kluba novi raspored Prve košarkaške lige, koja počinje 14.10.

| 29.9.2017. u 11:25h | Objavljeno u Sport

Nakon odustajanja Belišća i VERN-a od Prve hrvatske košarka lige, u prostorijama Hrvatskog košarkaškog saveza održan novi ždrijeb lige, koja će, prema novom kalendaru, startati sedam dana kasnije u odnosu na predviđeno, odnosno 14.listopada.

U Prvoj će ligi predstojeće sezone umjesto 14 zaigrati 12 klubova, među kojima će biti i ludbreški Grafičar. Ludbrežani će sezonu otvoriti utakmicom pred svojim navijačima, protiv zagrebačkog Rudeša.

- Odustajanje dva kluba njje dobro za košarku, ali novi sistem je dobar, jer će iznjedriti kvalitetu, no pitanje je da li su klubovi bili spremni za novi sustav natjecanja. Mišljenja sam da je prve sezone trebao biti prijelazni model s dvije Prve lige, ali sigurno da pet Drugih liga nema smisla, jer nemamo dovoljno kvalitetnih igrača za ekipe u Drugoj ligi. Bit će velika razlika u kvaliteti između novoformirane Prve lige i dosadašnje A2 lige, gdje se u pet skupina natjecalo 60 klubova, a sada smo došli na 12 klubova - rekao je trener Grafičara Velimir Mudri.

Zadovoljan je dosadašnjim tijekom priprema svoje momčadi za novu sezonu, iako ima problema s igračkim kadrom.

- Petrovića, iz privatnih razloga, nema do daljnjega na treninzima, a riječ nam o važnom igraču iz prve petorke. Njen član je i Tomislav Hatlak, koji uopće ne trenira zbog ozljede. Zadovoljan sam do sada odrađenim, radimo dobro, a vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno. Ako će liga kvalitetom biti kao kvalifikacije za Premijer ligu, možemo biti u sredini tablice - zaključio je Mudri.