Zbog neodigrane utakmice u Donjem Kućanu disciplinski sudac kaznio Dubravku Zagorac

| 15.4.2022. u 11:06h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Disciplinski sudac Četvrte nogometne lige Skupina Čakovec - Varaždina Slavko Kuščer donio je odluke vezano uz neodigranu utakmicu 17. kola u Donjem Kućanu.

Utakmica između Zelengaja i Dubravke Zagorac nije odigrana jer su gosti malo prije podneva javili da nisu u mogućnosti doći na nadmetanje jer u svojim redovima imaju nekoliko bolesnih igrača.

Nakon toga je povjerenik za natjecanje Željko Franić zatražio od kluba iz Turčina da se u kancelariju varaždinskog ŽNS-a do 6. travnja dostavi kompletna medicinska dokumantacija za svakog igrača pojedinačno zbog simptoma viroze a koji nastupaju za seniorsku momčad.

Nakon dostave dokumentacije Zdravstvena komisija IO ŽNS Varaždin će pregledati dostavljeno,  a u slučaju da se ne dostavi kompletna dokumentacija do određenog roka, smatrat će se da je klub neopravdano nije došao na utakmicu.

Povjerenik za natjecanje je 4. travnja pokrenuo disciplinski postupak protiv NK Dubravke Zagorac, zbog neopravdanog nenastupanja na utakmici 17. kola, a na sjednici 12. travnja razmatran je predmet o pokretanju disciplinskog
postupka protiv NK Dubravka Zagorac iz Turčina.

Na temelju čl. 36/1, 95/1, 70/1 i 9/2.c, DP HNS, NK Dubravka Zagorac kažnjena je novčanom kaznom od 5 tisuća kuna i oduzimanje 2 boda seniorskoj momčadi. Inače Dubravka Zagorac je na posljednjem mjestu tablice, bez osvojenog boda.

Protiv ove odluke disciplinskog suca klub iz Turčina ima pravo žalbe Komisiji za žalbe ŽNS Varaždin u roku od 8 dana od dana primitka ove odluke.

Inače, utakmica je registrirana rezultatom 3:0 (b.b. - čl 56.) u korist momčadi Zelengaja.