Više od 500 trkačica i trkača do sada prijavljeno za 26. Varaždinski polumaraton

| 16.9.2020. u 12:26h | Objavljeno u Sport

Unatoč koronavirusu i posebnim uvjetima koje treba ispuniti zbog sigurnosti svih sudionika, varaždinska polumaratonska tradicija se nastavlja. U nedjelju, 20. rujna 2020., održat će se 26. Joma Varaždinski polumaraton u organizaciji Trkačkog kluba Marathon 95.

- Sa zadovoljstvom obavještavamo da smo dobili 'zeleno svjetlo' te da ćemo 20.9. u 10:30 sati održati još jedan Varaždinski polumaraton i utrku građana na 5 km, kada trčimo na trasi koja velikim dijelom prolazi kroz najuži centar baroknog grada! Utrke startaju na predivnom Kapucinskom trgu u centru Varaždina te smo osigurali mnogo prostora na startu i u cilju, a poduzeli smo i dodatne mjere kako bi Vaš boravak u Varaždinu bio u potpunosti bezbrižan - poručili su organizatori.

Do sada je prijavljeno više od 500 trkačica i trkača. Program 26. Varaždinskog polumaratona u nedjelju, 20. rujna, počinje u 7:30 sati podizanjem startnih brojeva. Start utrka djece je u 9:30 sati, a start polumaratona i utrke građana i juniora na 5 kilometara u 10.30 sati. U utrci na 5 km ove će godine prvi put sudjelovati i vatrogasci pa će i Varaždin imati svoju sve popularniju vatrogasnu utrku. Proglašenje najboljih očekuje se oko 13:30 sati.

Za sve koji prijave i uplate startninu prije utrke organizator osigurava puni startni paket i omogućuje povrat pune startnine u slučaju da zbog nepredvidivih okolnosti mora otkazati utrku. Za vrijeme održavanja utrke bit će zatvorene pojedine ulice u Varaždinu, a promet će regulirati prometna policija i prometna jedinica mladeži. Organizatori mole sugrađane da uvaže privremenu prometnu regulaciju za vrijeme održavanja ovog međunarodnog sportskog događaja.

Glavni pokrovitelj utrke je Grad Varaždin, a uključeni su i Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, PU varaždinska i Varaždinska županija. Više informacija o 26. Joma Varaždinskom polumaratonu i prijavu možete pronaći na internetskoj stranici: http://varazdinski-polumaraton.com/.