Vindijin Teo Bartolec osvojio srebro na PH na parteru i ostvario normu za EYOF

| 5.6.2023. u 13:06h | Objavljeno u Sport

Članovi Gimnastičkog kluba Vindija nastupili su tijekom vikenda na Prvenstvu Hrvatske, koje se održalo u Gradskom vrtu u Osijeku, u organizaciji GD Žito Osijek.

Nastupilo je oko 500 gimnastičara i gimnastičarki, a iz redova Vindije nastupilo je 14 gimnastičara, koje su vodili Matija Vugrinec i Emil Šanjek, dok je u sudačkoj ulozi bio Vinko Kirinić.

U kategoriji univerzalaca do 9 godina Mark Horvat osvajio je višebojsko zlato, a Adam Barulek koji je debitirao u ovoj kategoriji zauzeo je 7 mjesto.

U kategoriji kadeta obavezni program Vinko Viljevac završio je na 4 mjestu, a izgubio je postolje zbog pogreške na konju s hvataljkama. Na državnom su još debitirali i Janko Šagi(14. mjesto) i Gabriel Bermanec(16. mjesto)

 U kategoriji mlađi juniori slobodni program Luka Đurak, koji je također nastupio prvi puta u ovoj kategoriji, zauzeo je 13 mjesto u višeboju.

U kategoriji juniora slobodni program Lovro Belosević osvajio je broncu u višeboju, a Petar Žganjar zauzeo je 4. mjesto

 U apsolutnoj kategoriji kadeta nastupio je kadetski reprezentativac Vindije Karlo Gradiček i završio na 5. mjestu.Njega još  s reprezentacijom očekuje turnir u Mariboru, s kojim će završiti ljetnu sezonu, a nakon toga slijedi odmor i pripremni dio za drugi dio sezone.

- Do Maribora koji je 23. i 24., lipnja, moramo srediti glavu, pojačati vježbu na njegovoj najboljoj spravi parteru i pazit na ozljede - rekao je njegov trener, Matija Vugrinec

 U kategoriji apsolutni junori Teo Bartolec osvojio je srebro na PH na parteru i ostvario normu za EYOF, kao prvi na parteru. Dominik Alković zauzeo je 4. mjesto na parteru.

 U kategoriji seniora apsolutni program Mateo Žugec je zbog pada na konju s hvataljkama zauzeo 4.mjesto, a  Vito Nušak zbog bolova u leđima nije mogao nastupiti.