VIDEO Marin Ranteš osvojio broncu na Europskom prvenstvu u Münchenu Foto: Martin Novosel

VIDEO Marin Ranteš osvojio broncu na Europskom prvenstvu u Münchenu

VV | 14.8.2022. u 09:40h | Objavljeno u Sport

Samo da ne bude četvrto ili drugo mjesto - najavio je Marin Ranteš prije nešto više od tri tjedna svoje želje na Europskom prvenstvu u Münchenu u BMX-u slobodnim stilom park i ta želja mu se ostvarila, osvojio je treće mjesto.

U finalu Europskog prvenstva je napravio trikove s kojima je osvojio 88,40 bodova, a samo su Francuz Anthony Jeanjean na prvom mjestu s osvojenih 93,60 bodova i Britanac Kieran Reilly s osvojenih 92,10 bodova bili ispred njega.

Ovo je druga hrvatska medalja na Europskim prvenstvima u BMX-u slobodnim stilom, nakon što je osvojio srebrnu medalju 2019. godine, što je novi veliki uspjeh i na ovaj način je isprao gorak okus od 2021. godine kada je na Europskom prvenstvu u Moskvi osvojio svega 11. mjesto.

Ranteš će nakon ovog natjecanja nastupiti i na domaćem Varaždin Challengeu (Pannonian Challenge Tour) koji će biti na rasporedu u subotu 27. kolovoza na sportskom poligonu u Parku mladih u sklopu programa Špancirfesta, iako je još do nedavno bilo neizvjesno da li će se uopće održati ovo natjecanje ove godine.

Video sadržaj