Veliki uspjeh članova Triatlon kluba Varaždin

Varaždinske vijesti | 14.11.2023. u 12:46h | Objavljeno u Sport

Kraj ovogodišnje triatlonske sezone obilježen je rezultatima i proglašenjima članova Triatlon kluba Varaždin. Dvojica licenciranih članova, Zvonimir Tumpić i Teodor Pichler, ispunila su uvjete za osvajanje Alpe Adria triatlonskog Kupa.

Tumpić je drugi Varaždinac osvajač tog Kupa od njegovog osnivanja 2008 godine, uz sudjelovanje triatlonaca iz triju država Austrije, Italije, i Slovenije.

Hrvatska se pridružila 2017. godine, zahvaljujući lobiranju Teodora Pichlera. Za uspješno lobiranje referenca mu je bila osvajanje Kupa, s time da je Pichler bio prvi Hrvat osvajač od svih kategorija.

Dodatan utjecaj na lobiranje kod osnivača bilo je njegovo članstvo od 2015 godine u austrijskom šampionskom klubu HSV Triathlon Kärnten Klagenfurt. Bio je prvi stranac u vojnom klubu i skupljao bodove za sebe i za klub. Na osnovu članstva u HSV-u dobio je pravo na austrijsku licencu.

Od 2012 do 2023 osvojio je deset puta AAT Cup, osim 2020. zbog COVIDA. Od 2016. do 2023. osam puta zaredom osvojio je Kup na hrvatsku licencu.

Austrijski kup KTRV osvojio je na austrijsku licencu /HSV Klagenfurt), a od 2016. do 2023. šest puta zaredom, bez 2020. i 2021. zbog COVID-a.

Blizu osvajanja AAT Cupa bio je i član TK Varaždin, Mladen Stečević, no u tome ga je spriječila ozljeda.

Svečanost proglašenja KTRV kupa u St. Kanzianu na Klopeiner jezeru održana je 10. studenog. U kategoriji M70 Pichler je zauzeo prvo mjesto, dok je u apsolutnom poretku zauzeo 43 mjesto od 761 triatlonaca s austrijskom licencom.

Svečanost je uveličana jubilejem 40 godina od osnivanja Austrijskog triatlonskog saveza i najstarije službene triatlonske utrke u Europi na istom jezeru 1983. godine. Poseban gost na svečanosti dodjele Kupa bio je Zvonimir Tumpić na osnovu nastupa na raznim utrkama u Austriji pod hrvatskom licencom.

Na domaćim natjecanjima, državni triatlonski prvaci iz Kostrene za 2023. godinu bili su Zvonimir Tumpić, Zlatko Sir i Teodor Pichler.