Vedran Bobetić: Pokazali smo se kao tvrd orah svima Foto: NK Poljanec

Vedran Bobetić: Pokazali smo se kao tvrd orah svima

| 22.11.2022. u 10:58h | Objavljeno u Sport

Nakon 13 odigranih kola u Drugoj županijskoj nogometnoj ligi, Nogometni klub Poljanec prezimit će na vrhu tablice s 10 pobjeda, jednim remijem i dva poraza. Veliki je to uspjeh za klub koji je ove sezone izborio nastup u Drugoj ŽNL, nakon što se prošle sezone natjecao u Trećoj županijskoj nogometnoj ligi Ludbreg. Ovo nisu očekivali u prvoj sezoni u ovom rangu natjecanja pa su se nemalo i ugodno iznenadili ovako dobrim nastupom u jesenskom dijelu prvenstva, čime su im porasli apetiti te su ubrzali dugoročni cilj nastupanja u Prvoj ŽNL, koju imaju priliku izboriti već ove sezone.

 - Tek smo ušli u ligu spletom sretnih okolnosti, iako nije to nešto što nismo htjeli jer već zadnjih par godina imamo i financijske i infrastrukturne uvjete za viši rang. Prošle nam se sezone nisu poklopili rezultati kada smo htjeli bolji plasman u Trećoj ŽNL Ludbreg, jer su ispred nas bili još neki klubovi, a Bukovčan je odustao od nastupa u Drugoj ŽNL pa nam se ponudio nastup u Drugoj ŽNL. Puno puta sam govorio da je puno teže osvojiti Treću ŽNL Ludbreg, nego Drugu ŽNL jer se u toj ligi ne igra nogomet i nogometni tereni su u gorem stanju nego na ovoj razini natjecanja. Očekivali smo da ćemo biti među prvih pet ekipa, ali smo se očito pokazali kao tvrd orah - rekao je predsjednik, kapetan i trener jedne od mlađih dobnih kategorija u NK Poljancu, Vedran Bobetić.

Devet kola bez poraza

Poljanec je do 9. kola prvenstva bio neporažen s osam pobjeda i jednim remijem, a jedine poraze upisali su u posljednjim kolima, točnije u 9. kolu protiv Trnja na gostovanju, gdje su izgubili sa 3:2 te u 11. kolu, kada su gostovali kod Nove Vesi Ecoagro te su poraženi s minimalnih 1:0 tako da su prvo mjesto mogli držati s izraženijom bodovnom prednošću od trenutno samo jednog boda ispred drugoplasiranog Trnja.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...