Josip Golubar bio je u 1. kolu strijelac jednog gola, a u Varteksu očekuju dobar rezultat i na sutrašnjem susretu Foto: Martin Novosel

Varteks sutra gost Virovitice, Podravina sutra slobodna i tek će u rujnu igrati protiv Poleta

| 28.8.2020. u 09:55h | Objavljeno u Sport

U sklopu 2. kola Treće HNL Sjever od županijskih predstavnika sutra će igrati samo momčad Varteksa, koja će od 17 sati biti gost Virovitice. Utakmica između Podravine i Poleta, koja se trebala igrati sutra u Svetom Marinu na Muri, odgođena je, jer je za više od 6 igrača Poleta određena samoizolacija, zbog čega momčad Poleta nije igrala ni susret 1. kola. Utakmica Poleta i Podravine trebala bi se igrati 23. rujna u 16 sati.

Otvaranje sezone za nogometaše Varteksa nije moglo biti bolje. U 1. kolu prošle subote na stadionu Sloboda upisali su tri boda pobjedom 4:0 protiv Podravca. Sada slijede novi izazovi protiv momčadi koju su prošle sezone dva puta dobili.

- Virovitica je negdje na razini prošle godine. U prvom kolu pobijedili su sa 6:4, sigurno je to ekipa koju treba respektirati. Trebat ćemo odigrati jako dobru utakmicu ako želimo bodove. Bit ćemo jači za Režića i Solomuna. Izostat će Matučec. Ali idemo tamo spremni i dobro smo pripremljeni s visokim samopouzdanjem – najavio je trener Varteksa Želimir Orehovec prvo ovosezonsko gostovanje.

Zadovoljan je i pripremnim susretom koji se odigrao u kampu u Hrašćici protiv Zelengaja prije dva dana.

- U toj utakmici igrali su juniori koji treniraju s prvom momčadi. Pobjedom od 3:1 su pokazali koliko mogu te da smo i mi sa svojim omladinskim pogonom na pravom putu. Jako sam zadovoljan. To je ipak međužupanijski klub, seniori. Bitno je da ti mladi igrači dobe samopouzdanje i da mogu pokazati protiv ostalih seniorskih momčadi što znaju. Prakticirat ćemo i ubuduće takve prijateljske utakmice kroz tjedan – zaključio je Orehovec.