Varteks počeo s pripremama, momčad napustio i golman Valentić, a stigao Romario Matova Foto: Dražen Novosel

Varteks počeo s pripremama, momčad napustio i golman Valentić, a stigao Romario Matova

Varaždinske vijesti | 27.1.2023. u 11:22h | Objavljeno u Sport

Seniori Varteksa započeli su s pripremama za proljetni dio sezone. Trenera Nikola Goričanec je sa svojim pomoćnicima Markom Trojakom i Juricom Valentićem nakon uvodnog 'slova' u svlačionici na trening poveo dvadesetak igrača, objavio je portal kluba.

U odnosu na jesen, od standarnih igrača klub su napustili Tihomir Šoštarić i Dino Kovačec, a dugogodišnji kapetan Borna Radić više će se posvetiti poslovnoj karijeri.

Promjena će biti i na vratima, jer Jurica Valentić nastavlja igračku karijeru u Austriji, dok će u klubu nastaviti raditi kao trener vratara.

U klubu završavaju pregovore s jednim kvalitetnim vratarom, što će biti poznato za dan-dva. Još su otišli Karlo Mihoković, Lovro Angelovski i Luka Bebek.

Slaže se i igračka križaljka za novu sezonu, provode se brojni pregovori, a prvo pojačanje bit će 23.-godišnji Romario Matova, iz Zimbabvea, koji je posljednjih nekoliko godina igrao u Hrvatskoj, i to u drugoligašima GOŠK-u i Solinu.

Igrao je neko vrijeme i u Turskoj, a ima čak i jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Zimbabvea. Posljednju polusezonu proveo je u Bednji, no tu se radi većeg broja stranaca nije naigrao.

Riječ je o polivalentnom igraču koji može igrati na više pozicija, ali primarno je doveden kao veznjak.