Varaždinski Karate klub Shito Ryu na Europskom prvenstvu osvojio 2 srebra i broncu

| 17.6.2019. u 11:26h | Objavljeno u Sport

U rumunjskom gradu Aradu od 14 do 16. lipnja održano je 7. Europsko Shito Ryu karate prvenstvo, na kojem je varaždinski Karate klub Shito Ryu nastupio je sa 7 natjecatelja i osvojio tri odličja, dva srebra i broncu.  Prve su na programu bile kate gdje je svih sedam natjecatelja čudnom odlukom sudaca ispalo u prvom krugu.

Nakon kata na red su došle borbe. Jakov Kostanjevac koji u prvom krugu pobjedio slovačkog predstavnika zatim rumunjskog te  je ponovno preokretom u zadnjim sekundama pobjedio i Slovaka te ušao u finale u kojem je nažalost izgubio, ponovno od Slovaka.

Martin Kokot je apsolutnom dominacijom pobijedio Slovaka, Rumunja i Rusa te ušao finale gdje je kao i klupski kolega izgubio od Slovaka i osvojio 2. mjesto. Fran Sabolčec je u prvom krugu pobijedio Rumunja u drugom krugu je izgubio od Slovaka koji je kasnije ušao u finale pa je Sabolčec dobio priliku u repasažu (borba za treće mjesto) te je nakon dvije pobjede osvojio treće mjesto.

U borbama su još nastupili Aleks Šinko koji je izgubio u prvom krugu te Mateja Jakopić koja u prvom krugu pobijedila dok je u drugom izgubila odlukom sudaca kod rezultata 0:0. Na prvenstvu je nastupilo 598 natjecatelja iz 17 zemalja, a nije bilo ograničenja u broju prijavljenih natjecatelja što govori o jačini prvenstva i samoj konkurenciji.

Ovo je dosad najveći uspjeh za klub koji se zahvaljuje i Gradu Varaždinu bez čije pomoći to ne bi mogao ostvariti.