Pobjednci varaždinskog turnira u muškoj konkurenciji

Varaždinski Drava Forester uz bok najboljim disc golf turnirima na svijetu

| 7.11.2016. u 20:01h | Objavljeno u Sport

Od 4. do 6. studenog, u organizaciji tvrtke Lagoda j.d.o.o. u Varaždinu je održan peti međunarodni disc golf turnir "Drava Forester". Na turniru su sudjelovala 86 igrača iz čak 15 zemalja.

Natjecanje se odvijalo kroz tri runde po 21 stazu koje su odigrane u petak, subotu i nedjelju, a za kraj je uslijedilo finalno natjecanje u kojem je pet najboljih igračica te šest najboljih igrača pokazalo svoja znanja i umijeća pred zainteresiranim gledateljima.

Pobjedu na turniru očekivano je i odnio najbolje rangirani igrač, trenutno 25. igrač svijeta po rejtingu,  Philo Brathwaite iz SAD-a. Ovaj stanovnik Los Angelesa koji je u desetogodišnjoj karijeri osvojio 21 turnir i novčane nagrade u ukupnom iznosu od preko 76 tisuća dolara, svjetsku slavu i van disc golf zajednice stekao je ove godine kada je na turniru u američkoj državi Oregon uspio postići iznimno rijedak „albatros“, odnosno kada je stazu dužine 260 metara i predviđenu da se odigra u pet bacanja, uspio završiti iz drugog bacanja.  

Drugo mjesto osvojio je pobjednik turnira iz 2013. godine Matias Söderström, a na treće mjesto plasirao se nijemac Martin Doerken. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovali su i Temu Malmelin iz Finske, Michal Kudela iz Sloveačke te Jan Baess iz Njemačke.                    

U ženskoj konkurenciji pobijedila je jedna od najboljih igračica u Europi, trenutna nositeljica srebrne medalje s Europskog prvenstva slovakinja Katka Bodova, dok je drugo mjesto pripalo prošlogodišnjoj pobjednici švicarki Natalie Holloköi. Treće mjesto osvojila je njemica Wiebke Becker. Uz njih u finalnom natjecanju sudjelovale su i Alessa Shwarz iz Njemačke te Sona Švecova iz Slovačke.

U pobjedničkom govoru Philo Brathwaite je istaknuo je kako je zaista uživao na ovom turniru gdje je stekao i brojna nova prijateljstva, te je posebno zahvalio organizatorima na svemu i najavio svoj ponovni dolazak u Varaždin za godinu dana.

Pobjednica Katka Bodova pohvalila je organizaciju turnira i istaknula da je zaista uvijek zadovoljstvo sudjelovati na varaždinskom turniru.

Organizatori su pripremili brojne sadržaje i izlete pa su tako igrači, osim u sportu, uživali u lokalnim znamenitostima, tradicijskim jelima i vinu te se kroz bogati program popratnih sadržaja družili s drugim sudionicima, ali i ostalim stanovnicima Varaždina te na taj način upoznavati kulturne i druge običaje domaćina.
 
Kao popratni sadržaj, kroz subotu, paralelno se održao i rekreativni turnir nazvan Beer Forester na kojem je nastupilo 7 igrača i igračica iz Hrvatske, Slovačke i Mađarske. Pobjede su odnijeli Péter Hársfai iz Mađarske te zagrepčanka, ujedno i juniorka,  Ana Gorički.