Varaždinski sastav osvojio brončanu medalju na državnoj završnici Kinder turnira u košarci

VV | 14.8.2022. u 14:51h | Objavljeno u Sport

U Splitu se održava državna završnica 26. sezone Plazma Sportskih igara mladih, a od 11. 8. do 13. 8. održana je velika završnica Kinder turnira u košarci, gdje su snage odmjerili najbolji košarkaši/ce iz cijele Hrvatske u različitim kategorijama.

U iznimno jakoj konkurenciji, 30 najboljih ekipa sezone u 3 kategorije, borilo se za  titulu državnih prvaka Plazma Sportskih igara mladih, a u konkurenciji djevojčica 2007. godišta i mlađe, košarkašice „Jedan smjer“ iz Varaždina, inače članice Ženskog košarkaškog kluba Vindi, osvojile su sjajnu brončanu medalju. Za ekipu "Jedan smjer" su nastupile Jana Paulišić, Lea Brđanović, Marija Balažić i Iva Hrgarek, a vodila ih je Lucija Kauzler iz seniorskog sastava ŽKK Vindi.

Na žalost, samo osvajačice zlatnih i srebrnih medalja su osigurale plasman na međunarodnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati 16.-20 kolovoza u Splitu, ali ovo je svejedno veliki uspjeh varaždinskih košarkašica.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.

Djevojčice 2007. godište i mlađe:

1. Babe Sa Prozora (Dubrovnik)

2. ŽKK Šibenik (Šibenik)

3. ŽKK Zadar Plus (Zadar)

3. Jedan Smjer (Varaždin)

Označeno u