Varaždinac Emil Šanjek izbornik U-18 Hrvatske gimnastičke reprezentacije! Foto: GK Vindija

Varaždinac Emil Šanjek izbornik U-18 Hrvatske gimnastičke reprezentacije!

VV | 23.1.2022. u 09:47h | Objavljeno u Sport

Osim što je od početka ove godine Emil Šanjek glavni trener GK Vindija, Varaždinac je postao ujedno i izbornik - koordinator juniorske reprezentacije Hrvatskog gimnastičkog saveza.

 - Na temelju dugogodišnjeg rada i rezultata u seniorskoj, a posebice u juniorskoj reprezentaciji, Tehnički odbor na čelu s Vladimirom Mađarevićem donio je jednoglasnu odluku da Varaždinac Emil Šanjek preuzima palicu Hrvatske juniorske reprezentacije, kao koordinator-izbornik. Samim time što Varaždin već duže vrijeme posjeduje vodeće juniore u državi, a i budući da je trener Šanjek unazad deset godina usko surađivao s dosadašnjim izbornikom Sašom Solarom, što je urodilo rezultatskim plodom na svjetskom i europskom nivou, Tehnički odbor kao i cjelokupni gimnastički svijet, složio se da je upravo Varaždinac prava osoba za tu funkciju - poručuju iz GK Vindija.

 Pred Šanjekom su velika očekivanja vezana uz mladu reprezentaciju i nada da će uspjeti podići hrvatsku gimnastiku, na tragu kao što je to uspio na lokalnoj razini.

 - Zahvaljujem svima koji su me podržali. Na meni je da pomognem i radim s mladim sportašima i pomažem njihovim trenerima diljem Hrvatske, kako bismo nastavili niz izvrsnih rezultata u juniorskoj, a kasnije i u seniorskoj konkurenciji najkompleksnijeg olimpijskog sporta. Ujedno moram napomenuti da iza cijele akcije stoji i podrška HOO-a, kojoj se ovim putem zahvaljujem. Nadam se da ću opravdati povjerenje što su me uvrstili u savezne trenere mlađih dobnih kategorija pod potporom HOO-a. Ujedno se nadam da će lokalna zajednica Varaždinske županije i Zajednica sportskih udruga grada Varaždina, kao i sam grad Varaždin, uvidjeti da su napokon potrebna ulaganja u varaždinsku gimnastiku, budući da postajemo ujedno i jedan od centara, gdje će se juniorska reprezentacija pripremati za najveća natjecanja, kao i da naši Varaždinci ostvaruju europska i svjetska finala. Zahvaljujem i poslovnom sustavu Vindija, koja je svojom sponzorskom ulogom i potporom ostvarila da smo uspjeli varaždinsku gimnastiku iz tame podići na svjetski nivo, kao i da je stvorila trenere koji danas vode hrvatsku reprezentaciju - poručio je Šanjek.

Označeno u