Dino Kresinger ponovno je bio strijelac za momčad Varaždina

Varaždin šesticom do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede

| 10.9.2016. u 18:41h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina došli su i do četvrte uzastopne prvenstvene pobjede u Trećoj HNL Istok, svladavši danas na stadionu Varteksa, pred oko petstotinjak gledatelja, momčad Bjelovara rezultatom 6:1, poluvrijeme 3:1. Iako su gosti poveli u 10. minuti, nakon toga se igralo na jedan gol i to gol Bjelovara. Brojni su napadi rezultirali s tri postignuta pogotka momčadi Varaždina, čime je domaći sastav već nakon prvog dijela riješio pitanje pobjednika.

U 6. minuti nakon ubačaja s desne strane u kazneni prostor Bjelovara pred golom je u skoku bio Drožđek i pucao glavom, ali pored gola. Četiri minute kasnije ponovno je pokušao Đrožđek, s ruba kaznenog prostora, ali je lopta otišla pored gola.  I onda u 10. minuti hladan tuš za domaće navijače. Brzi Franjo Jaković izbjegao je zaleđe Varaždinaca, sjurio se sam po lijevoj strani prema kaznenom prostoru Galošija, ušao u šesnaesterac i svladao nemoćnog domaćeg vratara za vodstvo Bjelovara od 1:0.

U 14. minuti nakon ubačaja Conjara s desne strane u kazneni prostor kod druge stative skočio je Drožđek, ali opet nije bilo preciznosti u njegovom udarcu. U 15. minuti nakon akcije Golubara lopta je u kaznenom prostoru Bjelovara pogodila Kozića, ali suidac se nije oglasio. U 17 minuti iz slobodnog udarca s oko 18 metara desno iskosa pucao je Leonard Vuk malo iznad grede. U 26. minuti Jertec je u desnoj strani kaznenog prostora proigrao Vuka, ali je lopta bila prejaka i završila je u rukama vratara Bjelovara.

U 29. minuti nakon ubačaja Vuka po zemlji s desne strane Kresinger je pokušao od prve nogom loptu poslati u mrežu, ali nije bilo preciznosti. Nakon toga s oko 30 metara iz slobodnog udarca prema golu domaćina udarac je uputio Luka Šiprak, a vratar Galoši loptu je skrenuo u korner. Varaždin je ipak izjednačio i to u 33. minuti, a strijelac je bio Dino Kresinger glavom, nakon ubačaja Leonarda Vuka s desne strane. Bila je to akcija kakvu su varaždinski navijači već viđali u ovoj sezoni.

Varaždinci su poveli u 42. minuti, a strijelac je bio Domagoj Drožđek, koji je u desnoj strani kaznenog prostora Bjelovara prihvatio loptu od Josipa Golubara i preciznim je udarcem poslao u mrežu nemoćnog vratara Gavranovića. U 44. minuti Golubar je mogao postići treći gol, uputivši udarac s ruba kaznenog prostora, ali je lopta išla točno u vratara gostiju. U 45. minuti snažan udarac Drožđeka, ali je vratar Gavranović loptu koja je išla u njegov lijevi kut uspio skrenuti u korner.

Treći pogodak na susret varaždinska je momčad postigla u prvoj minuti sudačke nadoknade vremena. Na dodavanje Darija Jerteca s desne strane pred golom Bjelovara našao se Leonard Vuk, kojemu nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu za vodstvo od 3:1. U drugom poluvremenu igra nije bila na razini iz prvih 45 minuta, a što je i razumljivo, s obzirom na prednost koju je imao domaćin, no ipak su gledatelji vidjeli još tri gola.

Prvi je zaprijetio gost Deni Hajdarović, koji je u 52. minuti snažnim udarcem iz daljine pogodio gredu gola domaćina. U 55. minuti s dvadesetak metara udarac je isprobao Golubar, ali vratar Gavranović nije se dao iznenaditi. U 56. minuti udarac Jerteca po zemlji pred gol linijom je u polje izbacio Hajdarović, a u 63. minuti Gavranović je obranio udarac Golubara koji se sjurio po desnoj strani u kazneni prostor Bjelovara.

Na 4:1 postavio je Goran Mujanović, snažnim udarcem, nakon što je po desnoj strani ušao u kazneni prostor Bjelovara. Peti je gol postigao Dario Jertec u 90. minuti, a konačnih 6:1 Josip Golubar u drugoj minuti sudačke nadoknade vremena.

U sljedećem, 5. kolu, momčad Varaždina će u subotu, 17. rujna od 16 sati i 30 minuta igrati u Čakovcu protiv domaćeg Međimurja.

 

4. kolo Treće HNL Istok


Varaždin - Bjelovar  6:1 (3:1)

Suci: Dražen Matasović (Đakovo), Dalibor Totić (Đakovo), Marko Punčec (Koprivnica)

Stadion Varteksa, gledatelja oko 500

Strijelci: 0:1 Franjo Jaković 10. minuta, 1:1 Dino Kresinger 33. minuta, 2:1 Domagoj Drožđek 42., 3:1 Leonard Vuk 45+1, 4:1 Goran Mujanović 81., 5:1 Dario Jertec 90., 6:1 Josip Golubar 90.+2

Varaždin: Galoši, Conjar, Jertec, Jagačić ( od 78. Kolarić), Vuk ( od 46. Mujanović), Šafarić, Režić., Kresinger ( od 57. Čelić), Drožđek, Srpak, Golubar

Bjelovar:Gavranović, Muniz ( od 60. Kuhar), Šiprak, Hajdarović, Ostrman, Kozić, Ivančić, Rajić ( od 68. Dončević), Jaković (OD 46. Čupić), Tominac, Orač