Varaždin se u osmini finala oprostio od Kupa, Lokomotiva slavila 3:2, ali nije nadigrala domaćina

| 27.10.2021. u 19:25h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, Varaždin se u osmini finala oprostio od hrvatskog Kupa,ali Lokomotiva, koja je pobijedila 3:2 nije nadigrala Varaždin.

Igrat će se najmanje tri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti izmjena kod Lokomotive umjesto Kulenovića u igri je Maleš.

Završnica je susreta, Varaždin pokušava izjednačiti rezultat. U prilici je bio Herrera ali je njegov udarac blokiran.

U 85. minuti dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Teklića i Pellumbija u igri su Belcar i mEKIĆ.

U 76. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Vuka u igri je Igrec.

U 72. minuti Lokomotiva je opet povela, ovaj put rezultatom 3:2. U kaznenom prostoru Varaždina s desne strane bila je akcija Lokomotive, lopta je došla na pet metara od gola Zelenike za Kačavendu, koji se driblingom oslobodio čuvara i pucao po zemlji prema golu, pri čemu je lopta pogodila nekog od igrača Varaždina i završila u mreži Zelenike.

U 64. minuti dvije izmjene kod Lokomotive umjesto Alyua i Pivarića u igri su Đira i Miličević.

U 58. minuti sa 17 metara pucao je Teklić, ali preko gola.

U 57. minuti dvije izmjene kod Lokomotive, umjesto Hoxhe i Marića, u igri su Dabro i Goričan.

U 54. minuti sjajna akcija Varaždinaca koju je pokrenuo Šego,. a završio udarcem po zemlji Herrera, s 18 metara desno iskosa, zamalo pored gola.

Siguran izvođač s bijele točke bio je Igor Postonjski, iako je vratar Nevestić pročitao stranu,ali je udarac bio jak i precizan u lijevu stranu gola vratara Lokomotive za 2:2 u 49. minuti.

U 47. minuti kazneni udarac za Varaždin nakon prekršaja Hassa nakon Šegom.

Na početku drugog dijela dvije izmjene kod Varaždina, umjesto Posavca i Senića, u igri su Herrera i Lusavec. Lokomotiva je nastavila susret s igračima koji su i počeli utakmicu.

Kraj prvog poluvremena, nakon prvog dijela Lokomotiva ima prednost od 2:1.

Opomena Kemalu Osmankoviću zbog prekršaja nad Šegom na sredini terena.

Igrat će se još najmanje dvije minute sudačke nadoknade vremena.

U 34. minuti opomenut je Matej Senić.

U 33. minuti nakon što je Pellumbi zamalo pogodio vlastitu mrežu lopta se od Zelenike odbila do Hoxhe, koji je iz neposredne blizine loptu uputio preko gola.

Siguran izvođač najstrože kazne bio je Josip Pivarić, koji je Zeleniku poslao u jednu, a loptu u drugu stranu gola i u 28. minuti donio novo vodstvo Lokomotivi.

Kazneni udarac za Lokomotivu u 27. minuti, Stolnik je u kaznenom prostoru srušio Aliyua. Prethodila je greška zadnje linije Varaždina, točnije Kolarića, koji je pred golom Zelenike loptu vraćao u kazneni prostor, gdje je onda došla do Aliyua, a napadač Lokomotive bio je u duelu s kapetanom Varaždina Markom Stolnikom i pao.

Slobodan udarac s desne strane izveo je Postonjski, lopta je prebačena na desetak metara od gola u lijevu stranu kaznenog prostora gdje je bio Stolnik i glavom pogodio desnu stativu od koje se lopta odbila u mrežu Nevistića za 1:1 u 22. minuti susreta.

U 21. minuti opomena Pivariću, zbog prekršaja nad Posavcem na sredini terena Lokomotive, po desnoj strani napada Varaždinaca.

U 18. minuti napad Varaždina nakon dulje vremena, ubačaja u kazneni prostor Lokomotive, Nevistić bez problema lovi loptu u zraku.

U 16. minuti udarac Cokaja s oko 18 metara lijevo iskosa lopta je otišla zamalo pored lijeve vratnice gola Zelenike.

U 7. minuti Lokomotiva je došla u vodstvo, a strijelac je bio Ibrahim Aliyu, nakon ubačaja Hoxhe s lijeve strane lopta je nakon greške Karabatića došla do Aliyua, koji ju je iz blizine ubacio u mrežu i pritom se udario u vratnicu i ozlijedio.

U 5. minuti sjajan solo prodor Posavca, koji je kremuo s lopto iz svog dijela terena i došao na 11 metara od Nevistića, koji je obranio udarac.

Sudac je Duje Strukan iz Splita, a pomažu mu Hrvoje Radić iz Splita i Luka Pajić iz Rijeke.

Lokomotiva, koja je u bijelim dresovima, utakmicu je počela sa sljedećim sastavom: Nevistić, Cipetić, De Hass,Osmanković, Pivarić,Marić, Kačavenda, Cokaj, Hoxha, Aliyu i Kulenović.

Momčad Varaždina, u plavim dresovima, utakmicu je počela u sastavu: Zelenika, Pellumbi, Karabatić, Stolnik, Kolarić, Teklić, Postonjski, Senić, Posavec, Vuk i Šego.

U 17 sati i 30 minuta na Gradskom stadionu u Varaždinu počela je utakmica osmine finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa između Varaždina i Lokomotive.