Varaždin do velike pobjede protiv aktualnog prvaka Druge ML Sjever

| 21.1.2024. u 13:07h | Objavljeno u Sport

Košarkaški klub Varaždin je jučer u Graberju bio domaćin susretu 15. kola Druge ML Sjever, a ugostili su Podravca iz Virja, drugoplasirane momčadi lige koja je upisala samo jedan poraz ove sezone i to protiv vodećeg Radnika iz Križevaca koji još čeka prvi poraz.

Varaždin je bio bolji od Podravca sa 99:94. Varaždin je prije posljednje četvrtine imao prednost od 81:66, a gosti su samo uspjeli smanjiti razliku u zadnjih 10 minuta susreta. Najbolji u redovima domaćeg sastava bio je Luka Čevra sa 31 košem, pratio ga je Kruno Smontara sa 20 koševa, dok su kapetan Lovre Štambuk i Filip Majdak zabili 14 koševa svaki, a 12 koševa je pridodao iskusni Manuel Novak.

Ivančica je također odigrala svoj susret protiv Radnika u gostima i upisala uvjerljiv poraz 86:57. Petar Košćak je bio najbolji u porazu Ivančice sa 18 koševa.

U poretku, Varaždin drži četvrto mjesto sa 11 pobjeda i tri poraza, Ivančica je šesta sa sedam pobjeda i sedam poraza. U idućem 16. kolu, Ivančica će biti domaćin Međimurju, a Varaždin ide na gostovanje kod Mladosti.