ilustracija Foto: Krešimir Đurić

Varaždin osvojio bod u Osijeku, golovima u 88. i 90.+2 minuti susreta

| 15.9.2019. u 18:14h | Objavljeno u Sport

Golovima Đuraseka i Lisakovića u završnici susreta, točnije u 88. i 92. minuti susreta, Varaždin je osvojio bod u Osijeku u susretu 8. kola HT Prve lige. Susret u Osijeku na stadionu u  Gradskom vrtu odigran je po sunčanom vremenu, i uz temperaturu zraka od 27 Celzijevih stupnjeva. Varaždin bez Jerteca, koji je otišao u Australiju,Benka, koji ima tri žuta kartona,pa je kapetan Karlo Težak. U momčadi nema ni ozlijeđenih Rocea i bolesnog Senića. Kod Osijeka nema ozlijeđenog Boćkaja.

Od prve minute u momčadi Varaždina je i novopridošli Kamerunac Guera Djou, koji je u 6. minuti okušao udarac iz daljine ali je lopta otišla pored gola. Sudac je Duje Strukan iz Splita, a prvi je to susret nakon 8 godina dvaju prvoligaša s Drave - Osijeka i Varaždina.

Sastav Varaždina: Nevistić, Perković, Stolnik, Adžić, Štefulj, Kolarić,Guera Djou,Đurasek,Posavec i Lisaković. Prošlo je 10 minuta igre bez opasnosti pred jednim ili drugim golom. U 11. minuti udarac Posavca s desne strane s oko 18 metara od gola, ali je vratar Osijeka Ivušić loptu skrenuo u korner, s desne strane za Varaždin.

U 14. minuti dobra akcija Varaždina po lijevoj strani, loptu su izmjenili Lisaković i Težak, ali je vratar Osijeka rukama i padom pod noge došao do lopte ispred napadača Varaždina u svom kaznenom prostoru. U 18. minuti dobra akcija Osijeka po desnoj strani, ali ubačena lopta u kazneni prostor Nevistića nije pronašla nikoga od domaćih igrača.

U 20. minuti na ubačaj Brazilca Silve s desne strane, glavom je, pred golom gostiju, pucao Mance, ali visoko preko gola Varaždina. Osijek dominira u posjedu lopte, ali bez prilika za gol. U 25. minuti lopta je pogodila u ruku, koja je bila uz tijelo,Vladana Adžića, sudac Strukan pokazao je na slobodan udarac za Osijek dvadesetak metara desno iskosa od gola Varaždina.

Iz slobodnog udarca Mirko Marić je udarcem po zemlji kroz živi zid, u kojem su bila postavljena i kod udarca se odmaknula dva igrača Osijeka,a Marić je loptom pogodio lijevu stranu gola Nevistića, koji je dodirnuo loptu, ali mu je ona ipak završila u mreži, čime je Osijek u 26. minuti došao u vodstvo od 1:0. Dojam je da je vratar Varaždina mogao i bolje reagirati u ovoj situaciji. Treći je to gol Marića u ovom prvenstvu.

U 28. minuti brza akcija Osijeka po lijevoj strani preko Mancea,ali je vratar Nevistić obranio njegov udarac po zemlji. U 30. minuti opomena Škoriću zbog prekršaja nad Težakom. U 37. minuti Perković je prekršajem zaustavio Kleinheislera, nakon čega je uslijedio udarac Pilja iz slobodnog udarca s oko 23 metra lijevo iskosa, loptom je pogodio gredu, već svladanog Nevistića.

U 41. minuti izmjena kod Varaždina, igru je napustio Dominik Perković, a ušao je Dominik Glavina. U 42. minuti Osijek je povisio svoje vodstvo i to golom Silve, nakon solo akcije po desnoj strani, na kojoj je prošao četiri igrača varaždinske momčadi, pogodio desnu vratnicu od koje se lopta odbila u mrežu za vodstvo Osijeka od 2:0. Nakon minute sudačke nadoknade završilo je prvo poluvrijeme vodstvom Osijeka 2:0.

Nakon prvih 45 minuta 4:4 bilo je u udarcima prema golu, 4:1 u okvir gola, dok je posjed lopte bio 61 posto : 39 posto u korist Osijeka.

Počelo je drugo poluvrijeme, nema promjena u momčadima u odnosu na sastave koji su završili prvi dio. U 46. minuti Mance se probio po lijevoj strani, izašao pred vratara Nevistića koji je rukom zaustavio njegovu loptu upućenu po zemlji prema golu. U 53. minuti Šorša je pucao s oko 15 metara lijevo iskosa u kaznenom prostoru Varaždina, ali pored desne vratnice gola Nevistića. Varaždin bezopasan po gol Osijeka.

U 59. minuti prva promjena kod domaćina, umjesto Mancea u igru ulazi reprezentativac Konga Ndockyt. U 63. minuti nakon akcije Šorše po lijevoj strani lopta je na pet metara dodana za Marića, koji je, srećom po Varaždin, pogodio desnu vratnicu gola Nevistića, od koje se lopta odbila u gol aut.

U 67. minuti izmjena kod Varaždina umjesto Ivana Posavca u igru je ušao Leonard Vuk. U 69. minuti nakon ubačaja s desne strane Marić je pred golom Varaždina pucao glavom, ali je vratar Nevistić uhvatio njegovu loptu. U 73. minuti druga izmjena kod Osijeka, umjesto Pilja na teren je poslan Žaper.

U 75. minuti sjurio se Leonard Vuk po desnoj strani, prošao Majstorovića, došao pred gol i pokušao zavrnuti loptu u peterac, gdje se od vratara Ivušića lopta odbila u korner. U 77. minuti nakon akcije Varaždina po lijevoj strani Lisaković je pogodio desnu vratnicu već svladanog vratara Osijeka.

U 79. minuti i treća izmjena kod Osijeka, umjesto Kleinheislera u igru je ušao Lopa. U 81. minuti opomena Kolariću zbog prekršaja nad Ndockytom na sredini terena. U 82. minuti i treća izmjena kod Varaždina umjesto Težaka u igru je ušao Turčin.

U 88. minuti gol za Varaždin a strijelac je bio Đurasek iz slobodnog udarca,nakon što je slobodan udarac izborio Glavina. Đurasek je s oko 25 metara lijevo iskosa preciznim udarcem pogodio desnu stranu gola vratara Osijeka.

U 90. minuti Kolarić je pred svojim kaznenim prostorom izgubio loptu,ali je udarac Ndockyta vratar Nevistić obranio. U 90. minuti opomena Lopi, a u drugoj minuti sudačke nadoknade Varaždin je nakon brze kontre i lopte Glavine za Lisakovića izjednačio na 2:2. Lisaković je sa 16 metara pogodio mrežu, poslavši loptu uz desnu vratnicu. Veliki bod Varaždina koji će u subotu od 19 sati ugostiti Dinamo.