Upravni odbor HOS-a donio odluku o prekidu svih ligaških natjecanja, Kitro V. šestoplasiran Foto: Martin Novosel

Upravni odbor HOS-a donio odluku o prekidu svih ligaških natjecanja, Kitro V. šestoplasiran

| 17.3.2020. u 20:31h | Objavljeno u Sport

Sukladno naputcima Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, a u cilju prevencije širenja COVID-19 virusa i odgovornosti prema ostalima, Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza, na današnjoj je sjednici donio odluku o prekidu svih ligaških natjecanja u muškoj i ženskoj konkurenciji te zaključio rang ljestvica klubova prema zatečenom stanju.

Sukladno tome prvaci Hrvatske su odbojkaši Mladost Ribole Kaštele, druga je zagrebačka Mladost, a Kitro Varaždin je šestoplasirana momčad Superlige, u konkurenciji 12 momčadi. S obzirom na prijevremeno zaključeno natjecanje, iz kvote od 12 klubova u muškoj te 10 klubova u ženskoj konkurenciji, u sezoni 2019/2020 nema ispadanja, a broj klubova u nadolazećoj sezoni moći će se povećati za dva kluba iz nižeg ranga, ukoliko klubovi koji ostvare pravo, pokažu interes za to.

Kup Hrvatske za muškarce i Kup Snježane Ušić za žene odgađaju se do daljnjega, dok se nastavak natjecanja završnice Prvenstva Hrvatske za sve mlađedobne kategorije također odgađa do daljnjega.