U petak dolazi Slaven Belupo, Kovačević najavio promjene u početnih 11 u odnosu na susret s Goricom Foto: Dražen Novosel

U petak dolazi Slaven Belupo, Kovačević najavio promjene u početnih 11 u odnosu na susret s Goricom

| 26.7.2023. u 11:11h | Objavljeno u Sport

Nakon boda osvojenog u nedjelju u Velikoj Gorici, momčad Varaždina će u petak u 20 sati na svom stadionu, u sklopu 2. kola SuperSport HNL, ugostiti Slaven Belupo.

- Htjeli smo da se barem  ne izgubi u tom prvom susretu u gostima. Bila su dva različita poluvremena, slabo prvo i puno bolje drugo poluvrijeme i željeli bi da i u petak odigramo kao što smo drugih 45 minuta susreta u Velikoj Gorici - rekao je uvodno trener momčadi Varaždina Mario Kovačević.

- Očekuje nas lokalni derbi u kojem nema favorita, uvijek su to zanimljive utakmice. Slaven Belupo je suparnik koji je najviše mijenjao ove sezone i igrače i trenera i sustav, kod njih je sve novo. Koliko sam ih pratio to je sasvim drugačiji nogomet, nizozemski trener na njihovoj klupi želi visoki pritisak, imaju jako dobru fazu napada i problema u obrani. Morat ćemo se dobro pripremiti da iskoristimo njihove slabosti, a naravno sačuvati se od njihovih dobrih strana. Iako su teško izgubili od Osijeka osim postignutog gola došli su do još par izglednih situacija u napadu - naglasio je Kovačević.

Nakon utakmice u Velikoj Gorici nije bilo novoozlijeđenih igrača, što znači da su i dalje samo Drožđek i Ba izvan konkurencije za sastav.

- Mislim da će doći do nekih promjena u početnom sastavu, a moram pohvaliti igrače koji su ušli u igru u drugom dijelu u Velikoj Gorici i da su svi dobro reagirali. U petak ćemo morati biti oprezni, ne smijemo griješiti kod otvaranja, pripaziti se njihove brze tranzicije, ali igramo kod kuće i vjerujem da ćemo nametnuti svoj stil igre,da nećemo puno griješiti i da ćemo stisnuti Slaven Belupo na njihovu polovicu te da ćemo ih kroz taj posjed i pritisak ugroziti i što prije postići gol, a onda će nam sve biti puno lakše - zaključio je Kovačević.

Današnjem susretu s novinarima nazočio je i igrač zadnjeg reda varaždinske momčadi Luka Jelenić.

- Slaven Belupo promijenio je možda najviše igrača od svih ekipa u ligi, promijenili su trenera i način igre, ali mislim da ne trebamo toliko puno njih gledati već sebe i ako budemo pravi mislim da će se nas puno više pitati - rekao je Jelenić.

Prodaja ulaznica za susret sa Slaven Belupom počinje danas od 18 do 20 sati na Ticket Pointu. Cijena ulaznica je 10 € za tribine Lijevo & Desno dok je za Ložu A (Sredina) cijena 15 €.

Ulaznice će biti u prodaji i sutra u istom periodu dok će na dan utakmice ulaznice biti u prodaji od 16 sati.

Još uvijek su u prodaji i godišnje ulaznice, a sve do sada pristigle prijave čekaju na podizanje, izvjestili su iz kluba. Ujedno podsjećaju da kupnjom godišnje ulaznice dosadašnji pretplatnici ostvaruje znatnu uštedu.

Naime, za središnji dio zapadne tribine dosadašnjim pretplatnicima, umirovljenicima i braniteljima, cijena ulaznice je 135 eura, a kada se to podijeli s 18 utakmica koliko će se igrati na Gradskom stadionu onda cijena ulaznice po susretu iznosi 7,5 eura, dok se za lijevi i desni dio zapadne tribine za godišnju ulaznicu treba izdvojiti 100 eura, čime se dolazi do cijene od 5,5 eura po susretu.