FOTO/ U GAĆICAMA V GAĆICE Održana 2. trail utrka kroz livade i brežuljke

vv | 26.7.2022. u 16:01h | Objavljeno u Sport

Pucnjem iz topa, u nedjelju ujutro, 24. srpnja, započela je 2. trail utrka „U gaćicama v Gačice“.

I ove godine utrka se održala u organizaciji Atletskog klub Varaždin. Trkači trče po stazama koje prolaze kroz livade i brežuljke. Na raspolaganju su im bile tri staze: „Duge gaće“ u dužini od 18 kilometara, „Kratke gaće“ u dužini od 7 kilometara te „Vražji stolček“ u dužini od 3 kilometra.

9672.jpg

U utrci na 3 kilometra prvo mjesto u muškoj konkurenciji pripalo je Ivici Gelu iz AK Zaprešić, dok je u ženskoj konkurenciji najbolja bila Ana Goričanec iz  AK Varaždin.

Stazu dugu 7 kilometara u muškoj je konkurenciji najbrže istrčao Simon Malek Kuzmič (AK Varaždin), a kod žena je slavila Martina Horvat (AK Svetice).

Najdulju i najzahtjevniju stazu od 18 kilometara u muškoj konkurenciji najbrže je istrčao Zoran Križanić iz AK Varaždin, drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Josipu Mijakoviću, a treće, također članu AK Varaždin, Dimitru Drumevu.

U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Marina Godinić (AK Varaždin), drugo mjesto pripalo je Petri Hrvačić (AK Maksimir), a treće Tihani Drumev (AK Varaždin).

Ove godine u Gačicama se natjecalo 340 trkača.

9671.jpg

Sve ih je ispred Grada Ivanca, a koji je i financijski podržao ovu manifestaciju, pozdravio gradonačelnik Milorad Batinić. Tom je prilikom istaknuo kako se nada da će utrka u ovom lijepom kraju postati tradicionalna, čestitao je svim trkačima te im je zaželio uspješnu utrku.

Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić trkačima se, također, obratio na samom startu te je po završetku utrke najboljima podijelio zaslužene medalje i nagrade.

Označeno u