U Cratisu Varaždin zadovoljni sezonom, nadaju se rezultatskom iskoraku u idućoj

vv | 6.5.2024. u 15:00h | Objavljeno u Sport

U nedavno završenoj sezoni Superlige u kojoj je zagrebačka Mladost osvojila svoj 23. naslov hrvatskog prvaka, nakon što su svladali Mursu u finalu sa 3:1, Cratis Varaždin je već krajem ožujka otišao na zaslužen odmor. Klub je ostvario zacrtane ciljeve koje je čak i nadmašio. Osvojili su šesto mjesto u regularnom dijelu prvenstva što im je zagarantiralo igranje playoffa za polufinale protiv Murse koja ih je savladala u dva susreta s rezultatom 3:0 dok su pomalo neočekivano izborili nastup u polufinalu Hrvatskog kupa protiv Mladosti. Sve u svemu, bila je izazovna sezona, ali svi su zadovoljni rezultatima.

- Naši ciljevi su uoči početka sezone bili da budemo među prvih šest i da izborimo playoff, to smo ostvarili i nekoliko kola prije kraja regularnog dijela prvenstva, iako je bilo nešto teže, nego prethodne sezone. Za razliku od prošle sezone smo bili slabiji za tri igrača iz prve postave, iako smo pronašli zamjene za nekoliko tih igrača, poglavito tu mislimo na Frana Senčara i Luku Somođija povratnika u klub. Sve ostale ekipe u Superligi su se znatno pojačale, od Marsonije koja je stvarno veliki proračun izdvojila i dovela kapetana i libera iz Murse, Rovinj je doveo tri stranca i Marka Ličinu u ekipu, Rijeka je uvijek neugodna, Split je igrao s Igorom Omrčenom u redovima ponekad, Medicinar se također pojačao, a ispao je na kraju iz lige, što dovoljno govori da je liga bila stvarno izjednačena i puno ekipa se nadalo da mogu biti među tih prvih šest u plasmanu - istaknuo je trener Cratisa Varaždin, Ivica Đolonga.

Plasman u polufinale Kupa

Utakmica kojom su nadišli očekivanja ove sezone dogodila se 31. siječnja u maloj dvorani Arene Varaždin kada su u četvrtfinalu svladali jak Centrometal i izborili polufinale Kupa Hrvatske protiv zagrebačke Mladosti gdje su također pružili dobar otpor neporaženoj vodećoj momčadi lige i aktualnom prvaku izgubivši u četiri seta...

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...