Zahvala Grada Varaždina medijima na suradnji: Iza nas je izazovna i turbulentna godina

VV | 31.12.2020. u 19:15h | Objavljeno u Društvo

S obzirom na aktualnu situaciju s koronavirusom, početkom iduće godine se neće održavati tradicinalno novogodišnje druženje s medijima pa se gradonačelnik Ivan Čehok nakon 34. sjednice Gradskog vijeća ispred gradske vijećnice zahvalio okupljenim medijima na praćenju rada grada prije nove godine te naglasio nadu da će se nastaviti dobra suradnja u 2021., izbornoj godini za gradonačelnika Varaždina.

- Iza nas je izazovna i turbulentna godina, kako za nas tako i za naše građane, a vjerujem jednako tako i za vas u medijima. Puno toga smo prošli, nažalost većinom lošega. Ove dvije velike nepogode su nas zadesile, prije svega korona pa sad evo i potres. Međutim, što se tiče suradnje grada s vama u medijskom kućama i sa novinarima mislim da je ona bila primjerena. U ovakvim otežanim okolnostima, mi smo uspijevali preko vas informirati građane i biti u stalnom tijeku s našim građanima što je osobito bitno u pandemiji. Sve što smo radili bilo kao gradska uprava, bilo kao stožer civilne zaštite, ne bismo mogli napraviti bez vas. Na tome vam stvarno i iskreno zahvaljujem u ime svih djelatnika gradske uprave. Nadamo se dobroj suradnji i tijekom iduće godine. Znate da su lokalni izbori iduće godine, međutim, naravno, činjenica da je godina izborna ne bi trebalo utjecati na naš rad do 1. lipnja, odnosno do okončanja izbora, zbog toga što mi imamo mandat upravljati gradom. Jednako tako, vi ste nas do sad pratili i nadamo se da ćete nas pratiti i tijekom nove godine. S obzirom na to da ste vidjeli da je gradsko vijeće sebi i nama zacrtala dosta ambiciozne i rekao bih izazovne planove za iduću godinu, a ova godina je bila godina rekordnih ulaganje u gradu, ali ništa manje neće biti ni druga godina i tu će se ponovo tražiti dobra suradnja sa medijima jer recimo izdavanje obveznica mora ići s dosta širokim i dubokim obaviješćivanjem javnosti naših građana - objasnio je Čehok.

Također je naglasio da su u posljednjoj izvanrednoj 34. sjednici Gradskog vijeća izglasali pomoć u iznosu od 150 tisuća kuna koja će se uputiti svima potrebnima koje je zadesila tragedija i devastacija potresa u Petrinji i ostalim područjima. 

- Gradsko vijeće upravo donijelo odluku da se 150 tisuća kuna iz pričuve ide za pomoć onima u potrebi. Dakle prije svega petrinjskom sisačkom kraju. To su sredstva koja smo uspjeli uštedeti tijekom godine. Nismo trošili pričuvu. Meni je na raspolaganju 500 tisuća kuna pričuve, međutim, mi smo tijekom godine potrošili samo 200 tisuća, 300 tisuća nam je još ostalo i pola od toga iznosa gradsko vijeće odlučilo  je darivati. Mislimo da je to dosta visok iznos s obzirom da je riječ o sredstvima koji idu iz pričuve, ali mislim da će ići na pravo mjesto - objasnio je Čehok i najavio da će vijećnici također darivati svoju mjesečnu naknadu u svrhu pomoći jednoj od općina pogođenoj u potresu, a sredstva će se uplatiti odmah nakon Nove godine.

U istom tonu se gradonačelniku pridružio i predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan, koji je istaknuo i pozdravio poteze vijeća.

- Zahvaljujem se svima vama koji ste cijelu ovu godinu nas pratili, pratili prije svega rad gradskog vijeća. Mogu ocijeniti da je ta suradnja bila na razini i da je bila dobra. Svi mi imamo svakako očekivanje Ovom prigodno se želim i zahvaliti svim Varaždinkama i Varaždincima koji su u ova posljednja dva dana od kada se zapravo dogodio potres, koji su pokazali veliko srce i odmah se priključili prikupljanju pomoći. Mnogi su bili i na terenu. Neću moći sve spomenuti, ali mislim da treba spomenuti dečke iz White Stonesa kao i Udrugu 7. gardijske brigade Puma. Grad Varaždin još jednom pokazao, kao što to uvijek pokaže, doista veliko srce i veliki veliki senzibilitet prema onima kojima je tou ovom trenutku najpotrebnije - objasnio je Habijan.

DSC_6908.JPG

DSC_6925.JPG