Trener Varaždina Samir Toplak Foto: Dražen Novosel

Toplak više ne računa na Bajandouha i poručuje: Moramo biti pravi fajteri i izgurati do kraja

| 18.6.2020. u 10:43h | Objavljeno u Sport

- S obzirom na reakcije javnosti još uvijek smo pod dojmovima pobjede nad Hajdukom, ali danas moramo sve ostaviti po strani jer još ništa nije ni blizu riješeno, ali smo na dobrom putu. Naravno da smo oprezni, da znamo kako reagirati u takvim situacijama. Igrači se moraju u svojim glavama brzo prebaciti, ali poslije pobjede nad Hajdukom je puno lakše jer nismo više pod takvim pritiskom kao što bi bili da smo izgubili na Poljudu, a u goste nam dolaze Istra 1961 i Inter. U velikoj smo prednosti i ne smije nam se dogoditi kiks u sljedeća dva susreta - rekao je uvodno trener nogometaša Varaždina Samir Toplak na današnjoj konferenciji za novinare u klubu, uoči subotnje utakmice s Istrom 1961,. a nakon veličanstvene pobjede nad Hajdukom na Poljudu (3:2).

- Rekao sam i prije bit će poraza i može se izgubiti utakmica, ali suparnik se mora dobro pomučiti, tako da u svaku utakmicu ulazimo s tom mišlju. Mislim da smo našli kompaktnost, grupu igrača koji imaju kemije, našli smo fajtere. Sretan sam i velika pobjeda, ali je malo vremena, a ja bih najradije sada opet malo prekinuo prvenstvo da možemo uživati, ali to nije moguće. Moramo biti pravi fajteri i izgurati do kraja i onda možemo biti stvarno ponosni na ono što smo napravili - naglasio je Toplak.

Subotnja utakmica bit će sraz dviju momčadi koje se bore za ostanak u društvu najbolji, pri čemu sastav iz Pule ima bod više od Varaždina.

- Liga je takva da svatko svakoga može pobijediti, nema laganih utakmica. Istra 1961 je organizirana momčad, ima određenih slabosti u određenim trenucima, kao i mi, uvijek netko pogriješi negdje, simpatično djeluju na terenu ali gube. i mi smo do sada bili simpatični, ali smo postali natjecateljska momčad i čeka nas teška utakmica. pobjedom nad Interom napunili su se samopouzdanjem i moramo biti vrlo oprezni. Dobro se otvaraju, znaju se i dobro braniti, ali igrat ćemo pred našim gledateljima koji bi nam trebali jako puno pomoći da se ne opustimo, da ne mislimo da smo riješili prvenstvo i onda ćemo podvući crtu - napomenuo je trener Varaždina.

Analizirajući subotnjeg suparnika Toplak je istaknuo:

- Kao ekipa djeluju dobro, organizirani su, imaju hitrog Gržana, koji može napraviti probleme, imaju dobar prekid, što su pokazali i protiv Intera jer su oba pogotka bila iz prekida, a u prekidima smo bili dobri na oba posljednja susreta. Istra 1961 sigurno neće srljati, čekat će našu grešku, iako znaju napasti nakon izgubljene lopte, ali uvijek im nešto nedostaje. Protiv velikih ekipa gubili su jako tijesno. Imaju iskusnog Blagojevića, koji stvarno drži sredinu, daje ton agresiji, ima dobar slobodan udarac i svojim iskustvom doprinosi igri pulske momčadi - rekao je Toplak.

Nakon utakmice na Poljudu nije bilo ozlijeđenih ili požutjelih igrača, a u trenažni proces vratili su se Tkalčić i Kolarić, koji su zbog ozljeda izostali iz sastava.

- Obojica se vraćaju u kadar, a Kolarić nam je dosta nedostajao protiv Dinama, Rijeke, a njegova energija bi nam dobro došla i na susretu s Hajdukom. Novoselec iako to nije njegova pozicija je dobro odigrao, a s njim smo dobili i dobar skok,. Gjou je jučer bio na magnetskoj rezonanci nalazi će bioti sutra, ali nisam optimista, no Senić koji je umjesto njega uskočio, maestralno je odigrao posljednje dvije utakmice na poziciji zadnjeg veznog i uzeo je svoje mjesto u momčadi - rekao je Toplak.

Na jednog igrača Toplak više ne računa do kraja prvenstva.

- Kada govorimo o zadnjim veznim igračima treba dodati da smo ostali bez Jamala Bajandouha, s kojim sam prekinuo suradnju jer se nije mogao prilagoditi profesionalnom životu. Neke stvari su me jako iritirale i najbolje je bilo da se raziđemo. Na Jamala više ne računam - zaključio je Toplak.