Tin Herceg: Cilj mi je seniorska reprezentacija i igranje u rukometnoj Ligi prvaka

| 28.2.2020. u 10:30h | Objavljeno u Sport

Veliko ostvarenje, osvajanje bronce i proglašenje za najboljeg golmana na Mediteranskim igrama, Tina Hercega prepoznala je i Varaždinska županija koja je danas u Županijskoj palači priredila prijem za Hercega te ustvrdila da su sportaši s ovog područja iznadprosječni.

- Kada se gleda prosjek i udio u stanovništvu, Varaždin kao grad ima najviše prvoligaša i to u različitim sportovima, što s jedne strane dokazuje talentiranost sportaša s ovog područja, ali i pokazuje da ovako vrhunski nisu uobičajeni, pogotovo u rukometu, i nekada prije nismo imali toliki broj reprezentativaca koji bi se još k tome vraćali doma s medaljama na međunarodnim prvenstvima - rekao je Tomislav Paljak, zamjenik župana Varaždinske županije.

Veliku ulogu u mjegovom sportskom životu igrala je i njegova obitelj koja ga je poticala da se bavi sportom još od rane dobi pa je uz rukomet još trenirao karate sve do nedavno kada se morao odlučiti za samo jedan sport te se odlučio za rukomet.

- Tin je u sportu još od predškolske dobi, od svoje četvrte godine, što znači da je Varaždin pružio univerzalne sportske škole pa je tako paralelno trenirao i karate pod nekadašnjim izbornikom Hrvatske Esadom Garibovićem, te je bio treći u Hrvatskoj 2016. godine. Tehnički je bilo izvedivo da se bavi s oba sporta jer je svega trebalo 15 minta da dođe iz jedne u drugu dvoranu, što u nekim drugim gradovima ne bi bilo moguće. Imamo doslovno sve na dlanu - zaključila je majka Tina Hercega, Tatjana Novosel Herceg.

Herceg igra za Rukometni klub Varaždin, klub koji broji tek 10 godina postojanja, ali je zato rasadnik velikog broja mladih, talentiranih i perspektivnih igrača. Kadeti u Hrvatskoj kadetskoj ligi drže visoku 6. poziciju, dok će seniorska ekipa u Trećoj HRL Sjever vjerojatno osvojiti naslov te iduće sezone igrati Drugu HRL Sjever.

- Moj brat je to osnovao nakon što je vidio što se događa s varaždinskim rukometom. Cilj mu je bio da se klub bavi s djecom i to poglavito samo domaći igrači s ovih prostora, ali nakon 10 godina ta djeca nisu imala više kamo pa smo krenuli sa seniorskom ekipom. Počeli smo od nule, to je Treća HRL Sjever, a nadamo se da ćemo sada ući u Drugu HRL Sjever - rekao je Siniša Jembrih, potpredsjenik RK Varaždina.

S ovako zdravim pristupom prema sportu nije ni čudo da je i sam Tin razvio visoke ambicije jer mu je cilj da jednom izbori svoje mjesto i u seniorskoj reprezentaciji.

- Bio je izvanredan osjećaj osvojiti medalju, posebice jer smo igrali protiv igrača koji su u prosjeku bili dvije godine stariji od nas te igra veliku razliku u našoj dobi. Ginuli smo jedan za drugoga na terenu i uspjeli smo izvući maksimum. Cilj u konačnici mi je doći do seniorske reprezentacije i igrati u nekom većom klubu koji igra u Ligi prvaka - zaključio je Tin Herceg.

Tin_Herceg_13.jpg

Tin_Herceg_12.jpg

Označeno u