Teodor Pichler u 10 dana završio pet utrka uz pobjedu na Wörthersee Hero utrci Foto: T. Pichler

Teodor Pichler u 10 dana završio pet utrka uz pobjedu na Wörthersee Hero utrci

Varaždinske vijesti | 17.7.2019. u 14:12h | Objavljeno u Sport

S dobrim početkom sezone na Masterschaftenu Icemanu 2019 i AAT Cupu Lignano, HSV Triathlon Kärnten je prijavio Varaždinca Teodora Pichlera za utrku Hat-tri/ck/atlon u kategoriji M65, poznatu u Austriji kao Wörthersee Hero.

Prvo je 6. lipnja trebalo istrčati 10 km po ulicama starog grada Klagenfurta, što je bio predispit za sljedeće dvije utrke. Od 474 natjecatelja je zauzeo 349. mjesto kao četvrti najstariji trkač. Sljedeći nastup mu je bio Festival multisporta koji je počeo 14. lipnja sa Swim & Run utrkom, a glavna utrka je bila olimpijski triatlon 15. lipnja, a sama manifestacija Festivala je završila 16. lipnja s rekreativnim utrkama u aquatlonima, supersprintu i volks triatlonu. Za Swim & Run prijavljeno je bilo 132 natjcatelja, a za olimpijski triatlon (1,5 km 40km i 10km), prijavljeno je bilo 331 triatlonaca, od toga 44 za W. Hero. Pichler je bio među najstarijim natjecateljima, sljedeći najstariji natjecatelj je bio 11 godina mlađi.

Od 132 natjecatelja na Swim & Runu, 250 metara ke isplivao kao 33., dok je bio 44. u trčanju. U svojoj kategoriji nije imao konkurenta za tu utrku. Nakon toga, ostalo je 10 žena i 15 muškaraca za utrku Wörthersee Hero. Sve tri trke bile su pod visokim temperaturama i mnogi prekaljeni triatlonci su odustali. Od 331 natjecatelja, utrku je završilo 259. U kategoriji M65, trojica su startali, a samo je Pichler završio utrku. Dan je završio ceremonijom i podjelom pokala za prvoplasirane po kategorijama u olimpijskom triatlonu, a zatim podjela medalja za Masterschaften olimpic Kärnten te proglašenja po kategorijama za Wörthersee Hero na kojem je slavio Pichler.

U dva dana Pichler je osvojio tri pokala i medalju. Osim toga, vrijedi napomenuti da je u 10 dana uspješno završio 5 utrka. Naime, 8. lipnja je također obranio prošlogodišnje prvo mjesto na Rabu u sprint triatlonu za Alpe Adria kup, a 11. lipnja je bio prvi u svojoj kategoriji na cross ligi Globetka. Sve utrke završio je bez pomagača.

Označeno u