Tamara Artić zlatna na FIG turniru u Luksemburgu

| 15.6.2019. u 15:31h | Objavljeno u Sport

Na nedavno održanom vrlo jakom FIG turniru u Luksemburgu, koji je okupio 26 ponajboljih europskih i svjetskih ritmičarki iz 24 zemlje, juniorska reprezentativka i članica GK Vindija Tamara Artić u finalu s loptom osvojila je 1. mjesto i zlatnu medalju. Artić je zlatnu medalju okrunila i svojom najvišom ocjenom u karijeri, osvojivši 16,300 boda, a tijekom proglašenja rezultata nakon dugo godina ponovno je na jednom turniru u ritmičkoj gimnastici zasvirala hrvatska himna.

Artić je tako prvog dana natjecanja nastupila sa četiri rekvizita; vijačom, loptom, čunjevima i trakom te je nakon odrađenih kvalifikacija u vrlo jakoj konkurenciji uspjela izboriti 2 finala, u vježbi s loptom i u vježbi sa čunjevima. U društvu ponajboljih sedam finalistica, hrvatska reprezentativka osim izvrsnog zlata u vježbi s loptom, osvojila je i visoko 4. mjesto u vježbi sa čunjevima, osvojivši ocjenu od 15,050 boda. U ukupnom poretku Artić je zauzela 5. mjesto (54,350).

Tamara Artić na ovaj je turnir išla u sklopu hrvatske reprezentacije, a pod vodstvom svoje trenerice Anamarije Želimorski Pavić. Djevojkama u narednom periodu predstoji nekoliko tjedana intenzivnih priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo koje će se krajem mjeseca srpnja održati u Moskvi, prije čega predstoji zadnje pripremno natjecanje u bugarskoj Varni.