Taktu 37 medalja, Valceru 24, a Varaždinu dvije na Trofeju grada Varaždina Foto: Krešimir Đurić

Taktu 37 medalja, Valceru 24, a Varaždinu dvije na Trofeju grada Varaždina

| 12.10.2020. u 13:40h | Objavljeno u Sport

U subotu, 10. listopada 2020. godine u Sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu održan je 6. Trofej grada Varaždina 2020 (turnir u standardnim i latinoameričkim plesovima u organizaciji Sportskog plesnog kluba Valcer te suorganizaciji Plesnog kluba Takt i Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga grada Varaždina te Turističke zajednice grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je preko 300 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranijim prijepodnevnim satima u diciplinama u kojima su snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Na natjecanju su nastupila i tri varaždinska plesna kluba, Sportsko plesni klub Valcer, Plesni klub Takt i Sportsko plesni klub Varaždin. PK Takt je bio najuspješniji klub na natjecanju s 19 prvih mjesta, 12 drugih i šest trećih, iza njih je bio SPK Valcer s 12 prvih, šest drugih i šest trećih mjesta, dok je po uspješnosti SPK Varaždin bio 13. klub u ukupnoj konkurenciji 17 klubova s osvojena dva prva mjesta.