Svečani prijam gradonačelnika M. Batinića za sportaše, sportske klubove i DŠR-ove

VV | 23.12.2022. u 09:05h | Objavljeno u Sport

U srijedu, 21. prosinca, gradonačelnik grada Ivanca Milorad Batinić zajedno sa svojim zamjenikom Markom Friščićem je u Kinodvorani u Ivancu pripremio svečani prijem za istaknute sportaše te za sportske klubove i DŠR-ove najzaslužnije za okupljanje djece i mladih te razvitak sportske rekreacije u 2022. godini.

Gradonačelnik je, u svojem obraćanju, istaknuo da je odluka ove godine bila zaista teška jer grad Ivanec ima velik broj uspješnih i talentiranih sportaša, istaknutih sportskih klubova i društva za športsku rekreaciju koja su se svojim angažmanom istaknula i prepoznata su na nacionalnoj i međunarodnoj razini. Također, istaknuo je gradonačelnik, posebno veseli što u svoj rad i aktivnosti baš svi nagrađeni uključuju velik broj djece i mladih.

- Grad Ivanec kontinuirano stvara pretpostavke za aktivne sportaše i za rekreativce. Iznimno je važno što smo realizirali projekt za školu nogometa u Salinovcu s modularnim objektima. Navedeno će koristiti škola nogometa u Margečanu i škola nogometa NK Ivančice Ivanec. Investirano je i u energetsku obnovu sportske dodrane u Srednjoj školi Ivanec. Također, krenulo se, u suradnji s Varaždinskom županijom, i u izgradnju odbojkaškog igrališta, pola sredstava osigurava Grad Ivanec, a pola Varaždinska županija. Tako ćemo već sredinom iduće godine u Ivancu imati reprezentativno igralište odbojke na pijesku – kazao je gradonačelnik čestitajući ovogodišnjim dobitnicima.

Tijekom svečanog prijema prikazan je i kratki video u kojemu su sažeti svi sportski, rekreativni, ali i pobjednički trenuci i uspjesi nagrađenih sportaša, klubova i društava.

Svim ovogodišnjim laureatima gradonačelnik je uručio novčane nagrade.

10559.jpg

Nagrađeni sportaši, sportski klubovi, DŠR-ovi

Zamjenik gradonačelnika Marko Friščić u svojem je izlaganju predstavio ovogodišnje dobitnike nagrada, posebno ističući njihov angažman, entuzijazam i u konačnici rezultate.

To su, Nikola Geček, član ŠRD-a Ivanec, koji je ove godine na Svjetskom paraolimpijskom ribičkom prvenstvu u Mađarskoj bio član ekipe koja je osvojila prvo mjesto na svijetu. Nikola ima desetke osvojenih medalja na državnim natjecanjima, a ujedno je i redovit član hrvatskih državnih ribičkih reprezentacija s kojima je dosad osvajao najviša svjetska priznanja.

Na prijemu je bio i najmlađi dobitnik nagrade, ivanečki šahovski genijalac Jakov Friščić. Ove godine u svojoj je kategoriji osvojio titulu državnog prvaka na Kadetskom šahovskom prvenstvu Hrvatske, nakon čega je nastupio i na Šahovskom prvenstvu Europske Unije te na Europskom prvenstvu za mlade u Turskoj.

Među nagrađenim klubovima našli su se Nogometni klub Ivančica Ivanec, Škola nogometa NK Ivančice posebno je uspješna, a danas je prerasla među najbolje u regiji Sjever te okuplja čak 200 mladih nogometaša. Nagradu je ispred NK Ivančice preuzeo tajnik Ivica Surjak.

Nagrađen je i Rukometni klub Ivančica, koji uz redovita natjecanja sa svim generacijama rukometaša, također razvija školu rukometa. Nagradu je preuzeo predsjednik Kluba Matija Kušen, a svečanosti je nazočio i tajnik Franjo Harjač.

I ove godine svojim se radom i rezultatima istaknuo Ženski odbojkaški klub Ivanec, koji se natječe sa svojih 12 ekipa i sekcija na svim razinama natjecanja, a popularna škola odbojke ŽOKI okuplja 150 polaznika. Nagradu je u ime Kluba preuzeo predsjednik Vladimir Grudenić.

Da se nogomet sjajno razvija i na istočnom djelu Grada Ivanca potvrđuje Nogometni klub Mladost Margečan, koji je također nagrađen, ispred NK Mladost Margečan nagradu je preuzeo dopredsjednik Dejan Vidaček.

Ove godine među laureatima se našao i Košarkaški klub Ivančica. Ivanečki košarkaški klub u novoj prvenstvenoj sezoni nastupa s još četiri ekipe u natjecanju, a nagradu je preuzeo predsjednik Košarkaškog kluba Edo Rajh.

S obzirom da je ove godine naglasak stavljen na rad s djecom i mladima, nagrada je ove godine pripala društvima za sportsku rekreaciju. Svojim radom, aktivnostima i masovnošću, kako članstva tako i sudionika, u svim organiziranim aktivnostima, istakli su se DŠR Salinovec i DŠR Lančić - Knapić. Nagradu je u ime DŠR-a Salinovec preuzeo tajnik Društva Stjepan Četrtek, dok je nagradu ispred DŠR-a Lančić – Knapić preuzeo predsjednik Jurica Sever.

Svečanosti, koju je vodila Vesna Matišić, nazočio je i tajnik Zajednice sportskih udruga Grada Ivanca Boris Gotal.

Također, svoje nagrađene članove došli su podržati vodstvo i članovi Šahovskog kluba Ivanec te Športsko ribolovnog društva Ivanec.

Nakon održanog svečanog programa i dodjele nagrada, druženje je nastavljeno u neformalnom tonu.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci