Ronald Ređep igrač je varaždinskog Starra koji će se suprotstaviti Sportingu

Stolnotenisači Starra u 2. kolu Lige prvaka gosti Sportinga

| 17.10.2019. u 19:41h | Objavljeno u Sport

Stolnotenisači Starra će u 2. kolu Lige prvaka biti gosti Sportinga, a meč će se igrati u petak, 18.listopada, od 19 sati. Portugalci su u prvom susretu izgubili na gostovanju kod Borussije Düsseldorf (3:1), jedne od najjačih europskih momčadi, dok su Varaždinci poraženi od Hennebonta (3:1).

Veći pritisak bit će na Portugalcima koji su papirnati favoriti, a priželjkuju i jednu od prve tri pozicije koje jamče nastavak natjecanja u Ligi prvaka ili ETTU Cupu. Varaždinci u svojoj prvoj sezoni u Ligi prvaka nemaju taj pritisak, što god naprave bit će zadovoljavajuće. No, to ne znači da neće ugrabiti priliku ako se pruži.

Vrlo dobra portugalska močad nije na razini kao prije dvije sezone, kada su igrali polufinale Lige prvaka. Slabiji su za Joao Monteira, ali u momčadi je i dalje odličan Nigerijac Quadri Aruna, jedan od najboljih afričkih stolnotenisača svih vremena koji trenutno drži 19. mjesto na svijetu.

Osim brojnih medalja na Afričkim igrama svakako najveći uspjeh mu je četvrtfinale Olimpijskih igara 2016.. Na tom putu 'skinuo' je nekoliko odličnih igrača poput Wang Yanga, Chuang Chih-Yuana i Timo Bolla, da bi ga zaustavio Ma Long koji je kasnije osvojio zlato.

Zeleno-bijeli u sastavu imaju još i portugalskog reprezentativca Diogo Carvalha (166.) te iskusnog nigerijskog reprezentativca Bodu Abioduna (142.). Ukoliko Varaždinci iznenade Arunu postoji velika mogućnost da će biti na korak do iznenađenja u Lisabonu.

Susret 3. kola Lige prvaka između Sportinga i Starra moći će se pratiti uživo na sljedećem linku https://www.laola1.tv/…/sporting-clube-de-portugal-stk-star…Poredak skupine D: Borussia Düsseldorf 1-0, Hennebont 1-0, Sporting 0-1, Starr 0-1.

Sporting je osnovan 1906., a sportsko društvo Sporting jedno je od najuspješnijih i najbrojnih u Portugalu s preko 100 tisuća članova. Najpoznatiji su po nogometnoj sekciji, dio su velike trojke zajedno s Benficom i Portom. No, dok im trenutno na nogometnom polju baš i ne ide u skladu sa željama navijača, u stolnom tenisu vlada prilična dominacija lisabonskog kluba. Od 1946. Sporting je 33 puta bio prvak Portugala, posljednje tri titule su u njihovom vlasništvu. Na to su nadodali i 28 trofeja za pobjednika Kupa kao i deset trofeja Superkupa.

Od europskih uspjeha treba izdvojiti nastup u polufinalu Lige prvaka u 2017/18, kada su zaustavljeni od Orenburga, jedne od najjačih europskih momčadi. Kao i polufinale ETTU Cupa u 2018/19. kad su poraženi od Hennebonta, koji je kasnije i osvojio naslov. Ždrijeb je htio da se sastanu i ove sezone, samo ovog puta ulog je Liga prvaka.