Mirko Belaj, Tomislav Crnadak i Saša Suhodolčan Foto: Martin Novosel

STK Varaždin u 2019. slavi 50 godina uspješnog djelovanja

| 20.2.2019. u 14:31h | Objavljeno u Sport

Stolni tenis će imati poseban jubilej u 2019. godini. STK Varaždin će proslaviti 50 godišnju obljetnicu funkcioniranja. Klub je to velike tradicije koji je u svojih 50 godina sakupio 235 ekipnih trofeja, 26 osvojenih medlja u Jugoslaviji te čak 460 osvojenih medalja na prvenstvima Hrvatske, a članovi STK Varaždina su sakupili čak 1211 nastupa za reprezentaciju Hrvatske do 2015. godine.

- Svih ovih 50 godina raditi s djecom i malo odraslijim ljudima je velika stvar da smo uopće bili u toj poziciji da radimo i razvijamo igrače. Bez obzira što je 50 godina jedno dugo vremensko razdoblje, meni se iz današnje perspektive čini da je tih 50 godina jako vrzo prošlo i ja sam u potpunosti ispunjen - rekao je Mirko Belaj, suosnivač STK Varaždina s Mirkom Abramovićem na danšnjoj konferenciji za medije.

Klub je i u novijoj povijesti jako uspješan. Zadnjih godina uvijek izbore najmanje četvrtu poziciju u prvenstvu te su svake godine sudionici playoffa hrvatske Superlige. Petra Petek je neizostavni dio te priče o visokom plasmanu, a u prošloj godini je čak bila prva igračica Superlige po broju pobjeda, a također je prošle godine zajedno u tandemu s drugom igračicom kluba, Ivanom Malobabić, izborila nastup na ekipnom Europskom prvenstvu koje će se ove godine održati u Francuskoj.

- Iako smo po rezultatima imali daleko najbolje plasmane u prošloj godini, drugim mjestom u Kupu i trećim mjestom u prvenstvu, nismo nagrađeni za najbolju ekipu grada Varaždina. Isto tako je Petra Petek dvostruka prvakinja Hrvatske bila u prošloj godini, osvojila je gotovo sve turnire u prošloj godini, nastupila je za reprezentaciju i ostvarila plasman na EP. Nismo uspjeli ove godine osvojiti, ali to nas neće omesti da radimo još bolje i još jače i nadam se da će to sljedeće godine to prepoznati na dodjeli - rekao je Tomislav Crnadak, predsjednik STK Varaždina.

Ne hvale se kvalitetom rada u klubu bez pokrića, s obzirom da će dosadašnji ITTF turnir Croatia Open, Premium kategorije preći u Golden kategoriju, najvišu moguću. Samo četiri turnira te kategorije postoje na svijetu, tri su u Aziji, točnije u Tajlandu, Hong Kongu i Kini, a jedan će biti u Hrvatskoj, točnije u Varaždinu. Turnir će se igrati na 22 stola u obje dvorane varaždinske Arene, a tijekom tih dana se očekuje i svečanost obilježavanja 50 obljetnice kluba.