Postolje ženskih parova Foto: Brzi mediji

Starru devet medalja, a Varaždinu dvije na juniorskom Prvenstvu Hrvatske

VV | 15.9.2020. u 09:22h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U varaždinskoj dvorani Arena proteklih je dana održano U-18 Prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu na kojem su varaždinski stolnotenisači osvojili čak 11 medalja, Starru devet, a STK Varaždinu dvije.

U kategoriji juniora pojedinačno naslov prvaka osvojio je Filip Borovnjak, a kod juniorki se titulom državne prvakinje u pojedinačnoj konkurenciji okitila Dora Čosić.

Od domaćih predstavnika, Bruna Borovec (STK Starr) je osvojila broncu u pojedinačnoj konkurenciji, Leon Šantek (STK Starr) je s Petrom Znikom bio drugoplasirani u muškim parovima, kod ženskih parova prvo je mjesto osvojila Janja Matijašec (STK Varaždin) u paru s Hanom Lončarević, a treće mjesta podijelile su Bruna Borovec i Tena Kovaček (obje STK Starr), te Ivona Štriga (STK Starr) sa Senom Smailji, u kategoriji mješovitih parova Leon Šantek i Ivona Štriga (oboje STK Starr) su bili drugoplasirani, dok su trećeplasirani bili Bruna Borovec (STK Starr) i Borna Petek.

Osim toga, STK Starr je osvojio je drugo mjesto i srebrnu medalju ženskoj ekipnoj konkurenciji, a STK Varaždin treće mjesto i brončanu medalju, tako da su varaždinski juniroski stolnotenisači ukupno osvojili 11 medalja – STK Starr 9 (četiri srebrne i pet brončanih), a STK Varaždin 2 (zlatnu i brončanu).

Idućeg vikenda Varaždin će biti domaćin još jednoga stolnoteniskog natjecanja -  kadetskog U-15 Prvenstvo Hrvatske, koje će se zbog epidemiološke situacije također igrati bez gledatelja.