Starr vodio u mečevima za pobjedu protiv Leke Enea Marpexa, ali na kraju izgubio Foto: Martin Novosel

Starr vodio u mečevima za pobjedu protiv Leke Enea Marpexa, ali na kraju izgubio

| 18.9.2021. u 08:38h | Objavljeno u Sport

Jučerašnjim susretima u skupini D u Areni Varaždin u sklopu stolnoteniske Lige prvaka, završen je prvi dio natjecanja po skupinama, a prva mjesta u skupini su izborili Solex-Consult i El Nino Praga, dok su varaždinski STaRR i španjolska Leka Enea izborili nastavak u drugom krugu natjecanja u Europskom kupu.

U dvoboju prve dvije momčadi Skupine D, prvo mjesto je osvojio Solex-Consult koji je svladao El Nino s 3:1. Frane Tomislav Kojić je dobio svoje dvoboje protiv Jiri Vrablika (3:0) i Jakuba Zelinke (3:1), Tomas Konecny je protiv Frantiseka Onderke slavio u drami petog seta (3:2), dok je jedinu pobjedu za El Nino upisao Jakub Zelinka u dvoboju protiv Felixa Wetzela (3:1).

Varaždinski Starr je bio jako blizu pobjede proti španjolske Leke Enee. Nakon poraza Nikole Horvata u prvom susretu dvoboja protiv Carlosa Franca (3:0), Soroosh Amiri Nia i Ronald Ređep su pobjedama protiv Endike Dieza (3:0) i Ikera Martineza (3:0) donijeli prednost za Starr te im je bila potrebna još samo jedna pobjeda za slavlje protiv španjolske ekipe. Soroosh Amiri Nia je imao prednost u setovima u meču protiv Carlosa Franca, vodio je 2:1, ali je na kraju izgubio 3:2, a Nikola Horvat je imao prednost od 2:0 u meču protiv Endike Dieza, ali je propustio kapitalizirati tu prednost i također je izgubio s 3:2.

Na kraju natjecanja u skupini D Lige prvaka, Solex-Consult je bio prvi s tri pobjede, El Nino Prag je bio drugi s dvije pobjede i porazom, Leka Enea Marpex je bila treća s jednom pobjedom i dva poraza, a varaždinski Starr zadnji s tri poraza.