Sara Kolak do novog postolja, druga na mitingu u češkom Kladnu Foto: Martin Novosel

Sara Kolak do novog postolja, druga na mitingu u češkom Kladnu

VV | 15.6.2022. u 13:52h | Objavljeno u Sport

Ludbrežanka Sara Kolak je nakon nizozemskog Leidena još jednom stala na postolje s drugim mjestom u bacanju koplja na mitingu u češkom Kladnu, koje se održalo jučer, 14. lipnja, s izbačajem od 61,72 metra.

Ovo je drugi najbolji rezultat Kolak na startu ove sezone. Japanka Haruka Kitaguchi je bila prva s izbačajem od 61,97 metara, dok je treće mjesto pripalo Kolumbijki Hurtado Flor Denis Ruiz s izbačajem od 61,49 metara.

Sara je bila na ovom natjecanju bolja od aktualne viceprvakinje Europe, Čehinje Nikole Ogrodnikova, koja je zauzela tek peto mjesto (60,73 metra) te svjetske rekorderke, dvostruke olimpijske pobjednice i trostruke svjetske prvakinje, Čehinje Barbora Špotakova (58,70 metara), koja je ostvarila tek sedmu poziciju.

Sara Kolak je na natjecanju u Leidenu s izbačajem od 62,62 metra ostvarila normu za Europsko prvenstvo koje će se od 15. do 21. kolovoza održati Münchenu, dok će za Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu u Eugeneu (Oregon, SAD) od 15. do 24. srpnja, trebati baciti 64 metara.