Samo dva kluba dočekuju 13. kolo s trenerima s kojima su i počeli ovo prvenstvo Foto: Krešimir Đurić

Samo dva kluba dočekuju 13. kolo s trenerima s kojima su i počeli ovo prvenstvo

Varaždinske vijesti | 24.10.2023. u 10:58h | Objavljeno u Sport

Hajduk je sinoć objavio da Ivan Leko više nije trener seniorske momčadi, a naslijedio ga je Mislav Karoglan, koji je bio šef stručnog stožera Hajduka prije dolaska Leke.

Prekidom suradnje s Lekom Hajduk je postao već osmi klub u ovoj sezoni SuperSport HNL koji je promijenio trenera.

Osijek se nedavno zahvalio treneru Stjepanu Tomasu i sportskom direktoru Ivici Kuleševiću, a na klupu Osijeka doveden je Zoran Zekić, koji je upravo u nedjelju pobjedom Osijeka na Poljudu 2:0 inicirao odlazak Ivana Leke s klupe Hajduka.

Dva su kluba, Rijeka i Gorica, bili primorani potražiti nove trenere zbog odlaska tadašnjih šefova stručnih stožera, a ne zbog slabih rezultata momčadi.

Dinamo je nakon slabog ulaska u sezonu raskinuo suradnju s Igorom Bišćanom i iz Rijeke doveo Sergeja Jakirovića, nakon čega je Rijeka angažirala trenera Gorice Željka Sopića, a u klub iz Velike Gorice došao je Dinko Jeličić.

Istra 1961 je već poslije tri kola otpustila Mislava Karoglana i dovela Davida Catalu, dok su Rudeš i Slaven Belupo Roberta Prosinečkog i Ricarda Moniza zamijenili za Tonija Golema i Roya Ferenčinu.

Predstojeće 13. prvenstveno kolo samo će momčadi Varaždina i Lokomotive dočekati s istim trenerima koji su ih i uveli u sezonu. Mario Kovačević i Silvijo Čabraja najdugovječniji treneri u HNL-u bili i prije početka ove sezone.

Kovačević je na klupi Varaždina od rujna 2021. godine,dok je Čabraja trener Lokomotive od svibnja 2021.