Šafarić: Pokušat ćemo ponoviti još jednu odličnu utakmicu, kao što smo odigrali u Splitu i osvojiti bodove protiv Rijeke Foto: Dražen Novosel

Šafarić: Pokušat ćemo ponoviti još jednu odličnu utakmicu, kao što smo odigrali u Splitu i osvojiti bodove protiv Rijeke

| 9.5.2024. u 13:15h | Objavljeno u Sport

Nakon pobjede nad Hajdukom na Poljudu momčad Varaždina u subotu, u sklopu 34. kola SuperSport HNL očekuje susret na Gradskom stadionu u Varaždinu sa sastavom Rijeke, koja je porazom od Dinama najvjerojatnije

- Rijeka je protiv Dinama odigrala odličnu utakmicu u kojoj ih rezultat nije popratio, ali to je nogomet. Dinamo je možda svojim iskustvom dobio utakmicu, ali Rijeka može biti ponosna kako je odigrala taj susret. Ako je sam trener Sopić izjavio da su tim porazom vjerojatno izgubili prvenstvo onda je vjerojatno tako, ali matematički je još sve moguće. Njima će najveći problem sada biti psihički aspekt. Fizički i emocionalno su se ispraznili protiv Dinama, jer su bili svjesni koliko je važna ta utakmica i koliko je njen ulog i normalno je da treba malo vremena da se oporaviš od toga. Imaju još dvije važne utakmice u finalu Kupa, koje će im biti prioritet, a u tome vidim našu šansu da pokušavamo ponoviti još jednu odličnu utakmicu, kao što smo odigrali u Splitu i da pokušamo osvojiti bodove protiv Rijeke - rekao je trener Varaždina Nikola Šafarić.

- Rijeci je sada fokus na dvije finalne utakmice hrvatskog Kupa i da pokušaju osvojiti trofej, to bi svakom treneru bio primarni cilj. Imaju veliku širinu kadra i vidjet ćemo hoće li u subotu igrati Obregon, Marić ili Ivanović.... Nekada je čak i bolje da igraju koji su prije igrali jer je kod njih veći umor i psihički su u gorem stanju, a kada daš priliku igračima koji su manje igrali to nekada zna biti puno bolje. Ne bih se previše zamarao tko će igrati, Rijeka ima kvalitetu i čeka nas ozbiljna utakmica - rekao je Šafarić.

Osvrnuo se i na kadar kojeg će imati na raspolaganju na subotnjem susretu.

- Imamo malo problema s kadrom, Jelenić sigurno neće biti spreman za subotnje nadmetanje, a za ostale se nadam da će se oporaviti i biti spremni. Puno nas je psihički i fizički potrošila utakmica na Poljudu, ali isplatilo se - naglasio je Šafarić.

Današnjem susretu s novinarima nazočio je i mladi stoper Varaždina Sven Lesjak.

- Sjajan je osjećaj igrati na Poljudu i pobijediti. Bilo je dosta navijača, igra se brzi nogomet i stalno moraš biti sto posto u utakmici, ali svi smo dobro odradili taj susret i zasluženo pobijedili. Puno mi znači povjerenje trenera Šafarića, puno radim i to je znak da dobro radim. Zahvaljujem se treneru na pruženoj prilici i mislim da sam ju dobro iskoristio - rekao je Lesjak.

Nogomet je počeo igrati sa šest i pol godina u Međimurju, a prije dvije i pol godine došao je u Varaždin kao stariji kadet.

- Igrao sam veznog igrača, nekad sam kao klinac bio i špica, ali najviše sam na poziciji stopera, koja mi najviše odgovara. Svlačionica me odlično prihvatila, kao da sam s njima već puno godina i atmosfera u svlačionici je jako dobra - ističe Lesjak.

Dotaknuo se i subotnjeg susreta.

- Rijeka je jako dobra momčad, igra napadački nogomet, ali su i ranjivi i ako ponovimo pristup s Poljuda može doći do pozitivnog rezultata - zaključio je Lesjak.