Ruši li Hrvatski teniski savez izbornika Krajana zbog raspodjele novca?

Napisao/la: Večernji.hr -
Željko Krajan Željko Krajan Foto: VV arhiva / ilustracija

O tome se u teniskim krugovima razgovara ispod glasa, ali priča govori da predsjednica Hrvatskog teniskog saveza Nikolina Babić želi smijeniti izbornika muške reprezentacije Željka Krajana, i to uoči odlaska naših tenisača na završni turnir Davisova kupa planiranog za utorak, piše večernji.hr.

Iako je zasad riječ o neprovjerenim glasinama, o toj se mogućnosti govori, iako za takvo što predsjednica Babić nema pokriće u odluci Upravnoga odbora, budući da su za Večernji list neki članovi rekli da nemaju pojma o tome. Kako navodi Večernji list, čini se nevjerojatnim da se želi rušiti svjetskog prvaka, no navodno su i neki igrači (unutar i izvan momčadi) nezadovoljni što je Krajan odlučio pozvati Ivu Karlovića, nakon Čilićeva otkaza.

No, prema pisanju Večernjieg lista, čini se da se iza svega krije mnogo bizarniji razlog, a to je raspodjela novca. Financijski kolač je s novim formatom Davisova kupa mnogo veći, pa su i apetiti porasli. Dosad je raspodjela išla pola (timu) - pola (Savezu), a od ovih 50 posto koji idu timu 30 posto je dobivao prvi igrač, 30 posto drugi, a 40 posto ostali. No, sad je igračima zasmetalo da Karlović dobije 30 posto, pa su inzistirali na novoj formuli: 18 posto drugom igraču, po dva i pol posto Serdarušiću i Goji, koji također putuju u Madrid, a sedam posto bi išlo stožeru.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.