Rukometašice Koke osmi put najbolje u Varaždinu

vv | 6.2.2022. u 11:42h | Objavljeno u Sport

Najbolja ženska ekipa za 2021. godinu u izboru ZŠUG-a

U 59. izboru sportaša godine grada Varaždina, u organizaciji Zajednica sportskih udruga Grada Varaždina, najbolja ženska ekipa za 2021. godinu je Ženski rukometni klub „Koka“.

Rukometašice su tako po osmi put proglašene najboljom ženskom ekipom grada Varaždina (1999., 2001., 2002., 2016., 2017., 2018., 2020. i 2021.). U prošloj godini seniorska ekipa „Koke“ bila je peta u prvenstvu i igrala četvrtfinale kupa.

– Nagrada nam ovaj put znači jako puno ako uzmemo u obzir da je epidemiološka godina bila turbulentna, nije se znalo kako se bude igralo, kad se bude igralo. Na kraju, uz susretljivost svih čimbenika u prvenstvu, od klubova, igračica, njihovih roditelja, trenera i sudaca, prvenstvo je došlo do kraja. I svi smo pobjednici. I na to smo ponosni – rekao je izvršni direktor, Damir Premužić.

Dodao je da mogu biti posebno ponosni na još jednu stvar u radu kluba.

– U ovoj epidemiološkoj godini nismo ostali bez mlađih uzrasnih kategorija. Mlađa djeca nas nisu napustila, što se događalo. Zapravo imamo povećanje broja mladih članova. Zahvalni smo roditeljima koji nas podržavaju – kazao je Premužić.

– U 2021. dosta smo mijenjali igračice. Povrede su u sportu neminovne i stvarno smo u prošloj godini, što se tiče seniorskog sastava, imali peh. U polusezoni smo mijenjali trenera, preuzeo je Jeftić, a zahvaljujemo Canjugi koji je također autor svega ovoga. Zapravo, na kraju smo sa svime zadovoljni i to je objektivan rezultat koji smo postigli – dodao je.

U prosincu prošle godine održano je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj.

– U reprezentaciji je bila naša igračica Ivana Dežić, koja je, nažalost, nakon SP-a otišla u Lokomotivu. Još smo imali potencijalne reprezentativke na seniorskom okupljanju, a imamo ih i u kadetskoj reprezentaciji. Tako da smo s te strane zadovoljni i smatramo da se i tako vidi kontinuitet rada u klubu, od mlađih uzrasnih kategorija sve do seniorki – rekao je izvršni direktor „Koke“ te najavio planove u 2022. godini.

– U sezoni 2021/2022. naš je cilj, s promijenjenim kadrom u seniorskom sastavu, šest vanjskih igračica više nisu u klubu, da budemo među prvih četiri-pet ekipa. Objektivno je da budemo peti, što nam je cilj. Također u proljetnom dijelu da afirmiramo domaće igračice, jer smo iz mlađih kategorija uzeli dvije-tri igračice, i kroz proljeće da formiramo ekipu za sljedeću natjecateljsku sezonu. Plan je i strategija kluba da budemo među prve tri, maksimalno četiri ekipe u 1. HRL. Ta četiri mjesta po novom sustavu natjecanja nose i direktno natjecanje u jednom od europskih kupova. Jesmo stabilan prvoligaš, ali isto tako nam je cilj da budemo prvoligaš koji je kontinuirano svake godine u jednom od europskih natjecanja. To je promocija i kluba i grada i to bi svima trebalo biti interesantno – zaključio je Premužić.