Rodeš: Trebao sam nastupiti na Olimpijskim igrama jer vjerujem da sam bio bolji od drugih

| 2.5.2022. u 15:00h | Objavljeno u Sport

Istoku Rodešu još jedna sezona skijanja u Svjetskom kupu bila je kompromitirana pehom i ozljedom. Nakon što je 2017. godine slomio fibulu na koljenu, a u studenom 2020. također je ozlijedio koljeno desne noge, ovaj puta je nastradao lakat. Naime, sredinom kolovoza prošle godine, na pripremama za proteklu sezonu u Svjetskom kupu, na jednom treningu veleslaloma slomio je lakat lijeve ruke.

Bila je to ozljeda koja ga je trebala udaljiti od skijanja najmanje tri mjeseca, pri čemu je postojala i mogućnost da ranije stane na skije i stigne na sam početak sezone, ali ne samo da se nije ranije vratio već je morao i dulje od očekivanog pauzirati jer je nakon prve operacije lakta morao na još jednu operaciju koja je oduljila proces oporavka.

- Oko 15. kolovoza sam si slomio lakat i operirao ga. Nije baš bilo dobro nakon prve operacije, pa sam operirao lakat i drugi put te sam tek oko 10. prosinca počeo skijati. Osim toga kada sam se vratio i odskijao par utrka, dobio sam i koronavirus. Kitzbühel sam propustio zbog zaraze, ali nema što tu posebno reći. Dogodilo se to što se dogodilo, treba ići dalje - istaknuo je Rodeš.

Pročitajte više u novom broju Varaždinskih vijesti...